Yetiştirme yurdunda kalan çocuklara kar küretip, araba yıkattılar üstüne bir de savundular!

Turgay İPEK/ERZURUM, (DHA)- ERZURUM'daki Atatürk Erkek Yetiştirme Yurdu'nda barınan çocuklara geçtiğimiz pazar günü otomobil yıkatılıp, bahçedeki karların kürekle temizletilmesi vatandaşlar tarafından görüntülendi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları konu ile ilgili olarak, "Çocukları bu şekilde hayata hazırlıyoruz" dedi.

Merkez Yakutiye ilçesinin Karayolları semtinde bulununan Atatürk Yetiştirme Yurdu'nda kalan erkek öğrencilerin küreklerle bahçedeki kar ve bir otomibili temizlediğini gören bir vatandaş cep telefonu ile bunu görüntüledi. İsminin açıklanması istemeyen vatandaş, yurt bahçesinde gördüğü bu manzaradan rahatsız olduğunu belirtti ve çektiği fotoğrafları basınla paylaştı. Çocukların bir işçi gibi çalıştırılmasına üzüldüğünü söyleyen vatandaş, "Yurt ve yuvada kalan çocuklar ders çalışacaklarına, oyun oynayacaklarına temizlik işinde görevli gibi çalıştırılıyor. Bu çocuklar böyle yönetilmeyi hak etmiyor. Bunlar bizim çocuklarımız. Küçük bedenleri ile yurdun bahçesindeki kar ile kime ait olduğunu bilmediğimiz bir otomobili temizlemeleri üzücü bir olay" diye konuştu.

HAYATA HAZIRLIYORLARMIŞ!

Çocuklara bu gibi uygulamalar yaptırarak hayata hazırladıklarını ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğullar, "Yurt ve yuvalarda kalan öğrenciler buraları bir evi gibi görür. Çocuklar bir haftadır pikniğe gidiyor. Bundan Vali beyin ve benim de haberim var. Çocuklar yurtta yemek yapar, bindiği arabayı temizler, bahçenin karını kürekle atar. Bunlar doğal şeyler. Biz çocuklara aile ortamını veriyoruz. Bakanlık tarafınan bilinen şeyler. Biz bu çocukları hayata hazırlıyoruz. Fotoğraflara baktım, sıkıntı yok" dedi.


http://www.gercekgundem.com/guncel/109879/kimsesiz-cocuklara-araba-yikattilar