ANKARA

YSK Başkanı Sadi Güven, etiket bilgilerinin sızdırılması için açıklamalarda bulundu. Güven icra ettiği açıklamada, 'İnternet sitelerinde yaptığımız araştırı kararında elde ettiğimiz bilgiler, siyasi partilere verdiğimiz veri tabanıyla uyuşmaktadır. Mühendislerimiz incelemeleri yaptılar, bizdeki kayıtlarla ayrımsız mevzun bulunmasına karşın bizim sistemimizden rastgele müşterek sızdırılmış yoktur. Sızma, doğrudan elden de olanaksız derecede güçtür. Çok çelimli halde sistemi koruyoruz.' ifadelerini kullandı.

'Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bizlerden bu mevzuda bilgi talebinde bulundu' diyen YSK Başkanı Güven laflarına şu halde bitmeme etti:

'Başsavcılık istemeden önceki de kamuoyunda konuşulmaya başlandığında, vesaik akıllıca mudur, değil midir, nereden çıkmıştır, sızdırılmış mıdır, bizim verdiklerimiz listelerden kamuoyuna dökme bilgiler midir, bu mevzuda müşterek araştırı yapmıştık. Çalışmalarımız bitmeme ediyor. O detayları başsavcılığa göndereceğiz. İnternette dolaşan dosyadaki verilerin 2008 tarihinde paylaşılan dosyalarla mevzun bulunduğu görülmüştür. O çağda listeleri kimlerin almış bulunduğu bizde mevcut ancak ki sızdırmıştır, bu yargının bilebileceği müşterek şey.'

Kaynak: AA