İZMİR - TEZCAN EKİZLER

İzmir'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "dolar bozdurma" çağrısına kulak veren kimi vatandaşlar dövizini Türk lirasına çevirirken, bazı esnaf da düzenlediği kampanyalarla bu çağrıya destek oluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası Türk lirasının değerlenmesi için yurdun dört bir tarafında başlayan döviz bozdurma kampanyasına, vatandaşlar ve esnafın desteği artarak sürüyor.

70 yaşındaki Osman-Süheyla Gürpınar çifti de dövizini Türk lirasına çevirenlerden. AA muhabirine, bin 125 dolar bozdurduklarını söyleyen Osman Gürpınar, "Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak, yastık altında tuttuğumuz dolarları, vatan ve milletimiz için bozdurma kararı verdik. Bir daha dolar almayacağız. Bundan sonra yatırımlarımızı sadece altına yapacağız." dedi.

İzmir'deki bir döviz bürosunda 5 bin dolar ve 500 avrosunu bozduran emekli Hasan Çiçek de 15 Temmuz'daki darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkı meydanlara davet etmesiyle engellendiğini hatırlattı. Türkiye üzerinde şu anda da ekonomiye yönelik bazı oyunlar oynandığını dile getiren Çiçek, buna karşı koymak adına Erdoğan'ın çağrısıyla dövizini bozdurduğunu belirtti.

Bahşişini bozdurdu

Bir restoranda oto park sorumlusu olarak çalışan Ümit Zafer Argut da araç sahiplerinin kendisine bahşiş olarak verdiği 10 doları bozdurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı her zaman desteklediğini dile getiren Argut, "Cumhurbaşkanımızı dinledik ve geldim. Az da olsa doları bozdurdum. Yine dolar olursa gelir yine bozdururum." diye konuştu.

Elektronikçiler Çarşısından destek

Dövizlerini bozduran vatandaşlara Elektronikçiler Çarşısı esnafı da destek verdi.

Elektronik malzeme satan Fatih Özen, "100 dolar bozdurana tüm ürünlerde yüzde 10 indirim yapıyoruz." dedi.

Başlattığı kampanyayı dükkanının duvarına astığı pankartla duyuran Özen, "Ülkemiz ve piyasalara katkı olması için böyle bir kampanya başlatma kararı aldım. Burada önemli olan Cumhurbaşkanımıza destek olmak. Vatandaşlar da kampanyadan çok mutlu, işlerimizde bir hareketlilik var." diye konuştu.

"Cumhurbaşkanımız asla yalnız değil"

Bir döviz bürosunun bitişiğinde fotoğraf makinesi ekipmanları satan Gani Güleç ise döviz birikimlerini bozduranlara miktar gözetmeksizin temizleme losyonu ve çanta hediye ettiğini söyledi.

Güleç, "Cumhurbaşkanımız asla yalnız değil. Dövizini bozduran herkese çeşitli hediyeler veriyoruz. Amacımız Cumhurbaşkanımıza destek olmak." ifadesini kullandı.

Cep telefonu tamircisi Recai Kaya da "Ne kadar olursa olsun döviz bozdurup da makbuzunu getirenlerin cep telefonlarını ücretsiz tamir edip ayrıca kırılmaz cam hediye ediyoruz, teknik destek veriyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA