KİLİS

Kilis kent merkezindeki Sabah Pazarı yakınları ile Mercidabık İlkokulu önüne dün atılan roket ve Katyuşa mermileri nedeniyle yaralanan 9 kişinin Kilis Devlet Hastanesindeki tedavileri tamamlandı.

Aralarında 10 aylık bebek ile 70 yaşında bir kadının da bulunduğu 8'i Suriyeli 9 kişi, taburcu edildi.

Olayda eşi ve 2 çocuğu hafif yaralanan Suriyeli Salih Birkillo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, roket atıldığında evlerinde olduklarını ve evlerinin hasar gördüğünü söyledi.

Çocuklarının ayaklarından yaralandığını, eşinin ise duyma güçlüğü yaşadığını belirten Birkillo, "Büyük bir ses geldi, ne olduğunu anlayamadık. Dışarı çıktığımda ev talan olmuş, camlar patlamış, pencereler uçmuş, buzdolabı gitmiş ve duvarlar yıkılmıştı. Başbakandan bunları durdurmasını istiyoruz. Allah'tan tek isteğimiz Türkiye'yi ve askerimizi korusun." diye konuştu.

Roket mermisi isabet eden evin sahibi Mehmet Mazlum da patlamadan 5 dakika önce çocuklarını ve eşini alarak bir sokak arkadaki akrabasını ziyarete gittiği belirtti.

Gittikleri yerde daha oturamadan roket mermisinin düştüğünü anlatan Mazlum, "Büyük bir ses geldi. Sandım ki bütün binalar üzerime yıkılıyor. Dumanı görünce komşumun evi zannettim. Onun adına üzüldüm. Kendi evim olduğunu geldiğimde fark ettim. Allah devletimizden razı olsun yaralarımızı sarmaya başladılar bile. Şu anda hasar tespiti yapıyorlar. Şükür canımızda bir sıkıntı yok." dedi.

Öte yandan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri olaydan etkilenen yerlerde hasar tespit çalışmaları yaptı. Elektrik ve su arızaları giderilerek, çevredeki binalarda kırılan camlar yeniden takılmaya başlandı.

Muhabir: İzzet Mazi

Kaynak: AA