CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu seçim sonuçları ile ilgili ilk açıklamasını Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer'e yaptı: Tablo olumsuz değil, istifa etmiyorum. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını değerlendirmek için bugun 14.30'da basının karşısına çıkacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarına ilişkin ilk değerelendirmesini Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer ile paylaştı. CHP Lideri, "Olumsuz bir tablo ile karşı karışıya değiliz. Oylarımızda artış var" dedi.

"Yolumuza devam ediyoruz"

CHP lideri sosyal medyadaki 'istifa' söylentileri konusunda da 'Hayır, yok öyle bir şey. Yolumuza devam ediyoruz" dedi.

"Ankara için takipteyiz"

Kılıçdaroğlu, çok az farkla kaybettikleri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışı için de YSK'ya itirazda bulunacaklarını, oyların yeniden sayılmasını isteyeceklerini belirtti. CHP Lideri, "Sonuna kadar Ankara'nın takipçisi olacağız" ifadesini kullandı.

"Hatay zaferinden memnunum"

CHP lideri, büyük kentlerde CHP'nin oy artışından memnun olduğunu dile getirirken Hatay vurgusu yaparak, "Hatay'ın kazanılması Türkiye'de barış ve birlikte yaşam açısından çok önemli bir mesajdır. Hatay'ı kazanmış olmamızı önemsiyorm" değerlendirmesini yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu birkaç saat içinde ya yazılı bir basın açıklaması yapacak ya da bir basın toplantısıyla kamuoyuna görüşlerini paylaşacak.