Gökçek'in konuşmasından satırbaşları:

Seçimler sonuçlandı. Sonuçta 32 bin 90 oyla başkanlığı kazandık. Bütün partiler kendinin güçlü ıoldukları yerlerde itiraz yaptılar, biz de yaptık. Bizim tek itirazımız oldu, maddi hatalar için oldu. Birleştirme tutanağında Gökçek’in 200 oyu çıkmış, o oylar başka partiye gitmiş. Hataları bulduk bugün itiraz yaptık. 10 bin civarında oyumuz artacak.Bu hatalar çok net.


OYUMUZU ÇALDIRMAYACAĞIZ
 

"BEN YANILMAM"
Seçim kurulu görünce anında düzeltiyorlar zaten, bize ait bir hata değil.  Sandık hatası değil, kurumda yapılan bir hata. İnşallah 40 bini aşacağız. Seçimlerde tahminlerd ebulunurken 50’ye 39 demiştim. 100 bin oy iptal edildi. 30 bin oy bir puana denk düşüyor
Ben yanılmam, yanıldım diye de çok üzülüyordum. Bugün değerlendirmeden sonra yanılmadığımı anladım.

İnsanları sokağa döküyorlar. Aman durun diyorlar. Bu mağlubiyet olduktan sonra sokaklarda olaylar çıkaracaklarını tahmin etmiştim. Sarıgül’ün basın toplantısında söyledikleri de bunu kanıtladı. Tweetlerle birbirlerine toplanılmaları söyleniyor. 
Mansur Yavaş çok net olarak ortaya çıktı , çok enterasan tahrikler yaptı.

"ÇOCUKLARI SOKAKLARA DÖKMEK ÜZERELER"
Mansur Yavaş’ın tweetlerini girin görün. Bu olayların kesinlikle bana göre iki tane sorumlusu vardır. Birincisi Kılıçdaroğlu diğeri de Mansur Yavaş’tır. Çıkacak olaylardan CHP sorumludur. Yurtlarına talimat veriyorlar, o çocukları sokaklara dökmek üzereler. Yurtlardan bizzat beni arıyorlar, "Bize baskı var" diye.

"TEK MERKEZDEN TALİMAT VERİLİYOR"
Berkin’in ölümünden sonra marjinal gruplar sokağa çıktı. Kılıçdaroğlu "sokaktan çekilin" dedi, hepsi çekildi. Tek merkezden talimat veriliyor. Gayeleri Türkiye. Suç duyurusunda bulunuyorum. Savcıları göreve çağırıyorum. Çıkan olaylardan Sayın Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş’tır sorumlu olan.

"BARONLAR AÇIK VE NET DESTEK VERDİ"
Cemaat 4 puan civarında destek verdi. MHP Mansur Yavaş'a destek verdi 8 puan civarında. Bu durumda bu sonuca vardırlar. Üçlü bir ittifak gibi gözüküyor. Bu ittifakın neticesinde baronlar açık ve net olarak destek vermişlerdir. Geçen sefer de mağlup oldular
Oyumuzu 7 puan artırmış bulunuyoruz. Başbakan’ımıza teşekkür ediyorum, en büyük pay onundur.

"MİLLİ İRADE TECELLİ ETMİŞTİR"
Melih Gökçek'ten sonra söz alan Salih Kapusuz şunları söyledi:  Ak Parti en büyük zaferini kazandı. Milli irade tecelli etmiştir. Herkes iç muhasebesini yapmalı. Kendisine yakışır istifalarda bulunmaları gerekirken sürekli başka hedefler gösteriliyor. Kılıçdaroğlu yüzde 35’in altında olursa istifa ederim dedi. Ama öyle bir pişkinlik ki etmedi. Eyy Kılıçdaroğlu sen bu propaganları hep yaptın.  Herkes kimliğinle oy kullanmıştır.  YSK’nın bilgisayar sistemini o kadar ileri seviyeye çıkardık ki siyasi partiler kendi ekranlarında görebildiler.  Arkadaşlar şeffaf sandıktan tutun da ıslak imzalı olarak tutunaklar teslim edilmiştir. Sıhhatli bir seçim yapılmıştır.

"1 NİSAN ŞAKASI YAPMIŞ OLABİLİRLER"
Mansur Yavaş ve Kılıçdaroğlu seçmenlerine 1 Nisan şakası yapmış olabilirler. Kazanmış olduklarını söyleyebilirler. Hala kazandık diyerek halkı yönlendiriyorlar. Yenilen pehlivan güreşe doymaz gibi sürdürüyorlar. Kıymeti yoktur.

Melih Gökçek:

HANGİ YURTLARA BASKI VAR?
Yurtların hangileri olduğunu sokağa çıktıklarında herkes öğrenir.

SANDIK BAŞKANLAR
Sandık başında duran başkanların yaşlı kişilere, AK Partiye oy vereceği belli olan dedelerimize, onlara ikisini birlikte koyabilirsin zarfa diyerek ısrar ettikleri ortaya çıktı.

SUÇ DUYURUSU
Kendi taraftarlarıma müdahale etsem yönlendiremem dersen yalan olur. Onlar da sokağa dökmek çalışıyorlar.

YSK KESİN SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?
Onu YSK bilir.

CHP’NİN YSK’YA İTİRAZ DİLEKÇESİ
Saat 3 değil de 5 olsa ne olacak. Kanun da izin vermez. 2 saatte ne yetiştirecek. Perşembe Cuma günü mazbatımızı alırız.

HÜSEYİN AYGÜN’ÜN AÇIKLAMALARI
Kesinlikle Kılıçdaroğlu’nun bileti kesilir, geçmişola. Karar verdik değiştireceğiz onu.





Hürriyet