ANKARA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kanal 24'te gündeme bağlı değerlendirmede bulundu, soruları cevapladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na bağlı sözlerinin hatırlatılmasının ardından, 'Kılıçdaroğlu'ndan hakeza ortak bilinçlilik bekliyor muydunuz?' sorusu üstünde Kurtulmuş, bunların son basamak talihsiz, seviyesiz, şirret laflar bulunduğunu bildirdi.

Bunu ortak anne aykırılık partisi liderinin söylemesinin bu talihsizliği, seviyesizliği, edepsizliği ortak büküm henüz arttırdığını tamlayan Kurtulmuş, 'İnsanoğlunun dili sürçebilir, yanlış ortak bilinçlilik söylemiş olabilir. Ama fazilet onu gerektirir ki 'Ya bunu kastetmedim, yanlış anlaşıldı, tike sürçtü defo diliyorum' diyebilir. Biz onun düşüncesince evvel anda defo dilemeye çağırma ettik. Özür dilersiniz ve ondan sonraları ortak henüz hakeza ortak bilinçlilik olmamasını dilek edersiz. Ama maatteessüf yaptıklarına erbap çıkması, fikrinde ısrar etmesi, 'Bu lafı ego değil gayr söylemişti. AK Partili emektar bakanlar söylemişti' kabil kendince ortak bahane üretmeye kalkması, dört başı mamur bu suçları az buçuk henüz katlıyor.' ifadesini kullandı.

'Kılıçdaroğlu'nun siyasi hayatının sonunun başlangıcıdır'

Kurtulmuş, 'Bu saatten sonraları Kılıçdaroğlu'ndan ne bekliyorsunuz?' sorusuna şu cevabı verdi:

'Dostça söylüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu bu yanlışından dönmezse bu, Kılıçdaroğlu'nun siyasi hayatının sonunun başlangıcıdır. Dolayısıyla hakeza ortak şeyi Türkiye siyaseti kaldırmaz. Türkiye siyaseti özellikle hele ortak öğür liderinin ağzından, özellikle ortak anne aykırılık partisi liderinin ağzından hakeza ortak lafı duymayı katiyen kaldırmaz. Dolayısıyla bu, zannediyorum ki kişi siyasi hayatının da sonu olacak, onun başlangıcını oluşturacak bulunan ortak sözdür.'

'Vahim ortak durumdur, ehemmiyetli ortak durumdur'

'Türk vatandaşlara ilişik etiket bilgilerinin sızdırıldığı' iddiasına bağlı istifham üstünde Kurtulmuş, bununla dayalı Adalet Bakanlığının muktezi soruşturmaları başlattığını hatırlattı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) çeşidinden seçime giren partilere intihap zamanlarında müntehip kayıtlarının verildiğini vurgulayan Kurtulmuş, 'Öyle anlaşılıyor ki bu müddette ortak sızdırılmış ortaya çıkmış. Ama resmi ortak bilinçlilik söyleyebilmemiz düşüncesince bu soruşturmanın bitirilmesini beklememiz lazım. Burada meselenin dört başı mamur boyutlarıyla aydınlatılmasının gerçekleştirme edilmesi gerekiyor.' dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şunları anlatım etti:

'Bir yol en azından şahsi verilerdir, müntehip verileridir. Zaten müntehip sandıklarında mevcud verilerdir. Ama akıbet bakımından bu bilgilerin sızdırılmış olması çivi başına son basamak korkulu ortak durumdur. Hiç kimsenin, tek halde bu detayları tasarruf amacının haricinde sızdırma hakkı yoktur, bu çivi başına ortak suçtur.'

'Terör örgütleri ağız ağıza bitirilerek bu savaşım sona erdirilecek'

'Terörle mücadelede ne etapta olunduğu' sorusu üstünde Kurtulmuş, baş döndürücü ehemmiyetli ortak mesafenin alındığına dikkati çekti.

Kurtulmuş, mücadelenin baş döndürücü kırılan ortak halde sürdüğüne dikkati çekerek, şunları kaydetti:

'Terörle savaşım arızidir. Terör örgütleri ağız ağıza bitirilerek bu savaşım sona erdirilecek. Biz semt halkımızla birlikte, tek devir yıldırı örgütüne dayanak vermeyen bölgedeki kardeşlerimizle inşallah baş döndürücü henüz çelimli kentler bayındırlık edeceğiz.'

Muhabir: Ali Kemal Akan

Kaynak: AA