Balyoz Davası kararlarına tepki veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Vicdanını siyasi otoritenin emrine verene yargıç denmez. O mahkemeye de mahkeme denmez" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kartal'da düzenlediği Barış Mitinginde Balyoz davası kararlarına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Demokrasinin üzerinde hiçbir vesayeti kabul etmiyoruz. Kim olursa olsun hangi güç olursa olsun. Halktan büyük güç yoktur. Halkın üzerinde demokrasinin üzerinde hiçbir vesayeti kabul etmiyoruz. Elbette birisi sanıksa bağımsız mahkemelerde yargılanabilir. Hiç itirazımız yok. Yargıç vicdanı ile karar veren kişidir. Vicdanını siyasi otoriterin emrine veren kişiye yargıç denmez. O mahkemeyede de mahkeme denmez." dedi.

Kılıçdaroğlu, barış konusuna da değinerek sözlerine şöyle devam etti: "Barışın yolu huzur içinde yaşamaktan geçer. Barışın yolu eleştirye tahammül etmekten geçer. Barışın yolu bu coğrafyada hiç kimseyi ötekileştirmeden kucaklaşmaktan geçer. Bizim gibi düşünmeyeni bile adam yerine koyup dinlemekten geçer. Biz bunu yapıyoruz. Herkese saygı duyuyoruz. Her inanca saygı duyuyoruz. Barış bu kadar yüce bir kavramdır."

"KİMİN ATINA BİNDİN. KİMİN TAŞARONU OLDUN"

Kılıçdaroğlu, mitinge katılan partililere megavizyondan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişte ki Suriye konuşmasından bir kesit seyrettirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişte, 'Suriye ile Türkiye daha 7,5 yıl öncesine kadar birbirine husumetle bakıyordu. Sürekli gerginlikler yaşanıyor. İki ülke zaman zaman savaşın eşiğine geliyordu. Biz geldik. Esad kardeşimle oturduk. İki ülke arasında ki meseleleri konuştuk. İstişare ettik. Suriye ile Türkiye'yi bölgenin iki kardeş ülkesi haline getirdik." şeklinde ki konuşmalarına atıf yaptı. Kılıçdaroğlu, "Dinlediniz. Esad kardeşiyle yaptığı çalışmaları dinlediniz. Sayın Başbakan Esad kardeşinle oturdun. Anlaşmalarını yaptın. Şam sokaklarında gezdin. Suriyeliler seni alkışladılar. Ne oldu da bir gecede bütün bunların tamamı değişti. Kimin atına bindin. Kimin taşaronu oldun." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun miting konuşmasının devamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarına ait ikinci klibi oynatırken teknik problem çıktı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu Başbakan'ın konuşmasına ait klibi her vatandaşına gönderebileceğini söyledi. Başbakanın klipde, ' PKK ile masaya oturduğumuzu söyleyenler şerefsizdir.' sözlerini dile getirdiğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Sonunda Osso görüşmeleri çıktı. Şunu söyledim ben size niçin görüştünüz değil. Neyi görüştünüz onu halka anlatın dedim. Sonunda medyaya yansıdı bunlar. Görüşmeler yaptığı ortaya çıktı." dedi.