Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na müteveccih lafları dolayısıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, 'hakaret', 'halkı garaz ve düşmanlığa kımıldatma yahut aşağılama' suçlarını işlediği iddiasıyla Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda suç duyurusunda bulundu.

KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, icra ettiği açıklamada, kadının siyasal, sosyal ve hesaplı yaşamda mevcut olması düşüncesince savaşım ettiklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin hız dili ve birlikte tiksinti suçu bulunduğunu anlatım ettiklerini tamlayan Yılmaz, 'Bundan ötürü da birlikte kabahat duyurusunda bulunduk. Kadına müteveccih meydana getirilen bu cinsiyetçi siyasi dilden birlikte an önceki siyasetçilerin kurtulmasını bekliyoruz.” dedi.

Yılmaz, 'Kılıçdaroğlu'nun kusur dilemesini bekliyor musunuz?” sorusuna, 'Sayın Kılıçdaroğlu'nun elden Sema Ramazanoğlu'ndan değil halis muhlis bayanlardan kusur dilemesini istiyoruz. Çünkü etmiş olduğu taşlama elden Sema Ramazanoğlu'na gitmiyor, beledi bulunan ve hanımı ikincilleştiren patron söz, bizleri de o ithamın içine koyuyor.' cevabını verdi.

'Ahlaka sığmayan bu gönül bildirme edilemez'

Avukat Kezban Hatemi ise Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin toplumda aksülamel çektiğini belirterek, 'Kadını, eş kimliğinden ötürü cinsiyetçi birlikte dille aşağılayan, ahlaka sığmayan bu gönül bildirme edilemez.' dedi.

Grup, açıklamaların arkası sıra adliyeye girerek, Kılıçdaroğlu hakkında yansıtma dilekçesini savcılığa sundu.

Kaynak: AA