İSTANBUL

Medya Derneği'nden yapılan açıklamada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, A Haber ve ATV'yi hedef alan talihsiz açıklamalarda bulunduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı ve yakınları hakkında ortaya attığı asılsız iddialar ve sahte belgeler nedeniyle kamuoyunu yanılttığı için özür dilemesi bekleniyordu. Özür dilemek ve nedamet getirmek yerine bu belgelerin sahteliğini ortaya koyan A Haber ve ATV’ye saldırması, seviyesiz bir siyaset örneği olarak tarihimize geçmiştir. Kılıçdaroğlu’nun eleştiri ahlakını yok sayarak, bu iki kurumun çalışanlarını hedef göstermesi, başında bulunduğu partinin basın özgürlüğünden ne anladığını bir kez daha ortaya koymuştur. Medya Derneği üyesi olan bu iki medya kuruluşuna ve çalışanlarına yapılabilecek muhtemel saldırılardan Kemal Kılıçdaroğlu sorumlu olacaktır. Bir siyasi parti yöneticisine yakışmayan bu davranışı dolayısıyla kendisini kınıyor, geç olmadan özür dilemeye davet ediyoruz."

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) de yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nu kınadığını bildirdi.

Yapılan açıklamada, "Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görev yapan gazetecilerin pervasızca hedef alınması kabul edilemez. Kemal Kılıçdaroğlu herkesçe amasız, fakatsız ve ancaksız kınanmalıdır." denildi.

Muhabir: Mücahit Türetken

Kaynak: AA