ERZURUM

Memur-Sen ve Toç Bir-Sen Kadınlar Komisyon Başkanı Nevra Küzeci, Memur-Sen Erzurum İl Temsilciliği'nde gazetecilere icra ettiği açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekip toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile ilişik harcama etmiş olduğu incelik sınırlarını aşan laflarını hızlı ve esefle kınadıklarını söyledi.

Ramazanoğlu'na müteveccih bu saldırının aracısız doğruya kadınlığı gaye aldığının işareti bulunduğunu tabir fail Küzeci, şöyleki konuştu:

'Kadının saygınlığının korunması, haklarından ve müessis tümen olmaktan içki vuran CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bu tiksindiren sözleri, Meclis'i, kadını, kadınlığı ve kurucusu bulunduğunu kanıt etmiş olduğu devleti gaye almıştır Kılıçdaroğlu topluma ahlak dersi vermeye kalkarken, bu milletin bütün hanımefendilerin ar ismet ve nedeniyle oynamış, hanımı değersizleştiren ve aşağılayan galiz cümlelerle siyasal tarihe kişmiri birlikte karaltı adına düşmüştür.'

Hem hususi hem de iş hayatında bahse madde bulunan sözlerin sorun konusu olup, nefis haklarına atak kapsamında geçmiş disiplin, sonradan işten atılma nedeni sayıldığına dikkati çekici Küzeci, bu kapsamda milletin iradesini yansıtan Meclis'in en çelimsiz müddette yönetimsel anket açarak gerekeni ivedilikle yapmasını beklediklerini kaydetti.

'Bu galiz laflar mehabetli meclisin saygınlığına yakışmamaktadır'

Küzeci, 'Kılıçdaroğlu'nun laflarına en özellikle ailesinin ve personeli bulunmuş olduğu CHP'li hanımefendilerin tepkime koyması gerekmektedir. Koyacakları bu tepkime bire birlikte vakitte bunların kadın hakları mevzusundaki samimiyetlerinin de işareti olacaktır. Meclis, milletimizin demokratik adına anabolizma edilmiş olduğu en mehabetli makamdır. Dolayısıyla bu taşlama milleti, Meclis'i ve demokratik süreçleri gaye almaktadır. Meclis çatısı altında saylav sıfatıyla arazi meydan birlikte tümen başkanının harcama etmiş olduğu bu galiz laflar mehabetli meclisin saygınlığına yakışmamaktadır. Kılıçdaroğlu'nun en evvela Ramazanoğlu'ndan iktisap etmek gibi toplumdaki bütün kadınlardan özür dilemesini, özellikle CHP ve hepsi siyasal partilerin milletvekillerinin ve CHP'ye oy vermiş hepsi hanımefendilerin tepkilerini kaba birlikte dille tabir etmelerini bekliyoruz.' diyerek konuştu.

Kaynak: AA