ANKARA

Van'ın Gürpınar ilçesinde terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özgür Kara ile Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım göz yaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı.

Şehitler Kara ve Yıldırım için Kocatepe Camisi'nde cuma namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Törene şehit aileleri ve yakınlarının yanı sıra, AK Parti Genel Başkan adayı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, kuvvet komutanları ve vatandaşlar katıldı.

Tören alanında Kılıçdaroğlu'na tepki gösterildi. Tören geçişinin yapılacağı sırada bazı vatandaşlar, "Ne yüzle buraya geliyorsun Kılıçdaroğlu" diye bağırarak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar ise Kılıçdaroğlu'nun üzerine yürümeye çalıştı. Korumaların ve görevlilerin araya girmesinin ardından Kılıçdaroğlu, tören geçişinin yapılacağı alana geçti. Kılıçdaoğlu, burada Binalı Yıldırım'ın yanında yer aldı.

Kılıçdaroğlu'na yumurta atıldı

Tören geçişinin sona ermesinin ardından Kılıçdaroğlu'na bazı vatandaşların tepkisi sürdü.

Terör olaylarının yaşanmasından Kılıçdaroğlu'nun sorumlu olduğunu ileri süren bazı vatandaşlar, Kılıçdaroğlu'na yumurta attı. Atılan yumurtalar Kılıçdaroğlu ve üç korumasına isabet etti.

Korumalar tarafından hızla alandan uzaklaştırılmaya çalışan Kılıçdaroğlu, ara bir sokağa yönlendirildi. Alandan uzaklaşmak için yürüdüğü sırada açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Şehitler bizim şehidimizdir. O şehitlere sahip çıkmak her vatanseverin görevidir. Kimse bizi şehit cenazelerine gitmekten engelleyemeyecektir. Ankara Büyükşehirden militanları toplayıp buraya taşımak, her şeyden önce şehitlere ve ailelerine saygısızlıktır. Bizim onlara boyun eğeceğimizi sanıyorlar. Kim olurlarsa olsunlar onlar ülkelerini seviyor, biz de seviyoruz ülkemizi. Sonuna kadar ülkemizin, şehitlerimizin haklarını savunacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, daha sonra bulunduğu alana gelen makam aracına binerek ayrıldı.

Muhabir: Kemal Karadağ,Zehra Aydın

Kaynak: AA