TBMM - ESİN IŞIK

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 'Mecliste, Anamuhalefet Partisi olarak görev yapan partinin başındaki zat, nezaketten de siyasi adaptan da yoksun olduğunu her konuşmasıyla ortaya koyuyor. Bu bağlamda siyasi etikten ve devlet adabından yoksun olan Kemal Kılıçdaroğlu haddini aşmaya devam etmektedir' dedi.

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugünkü grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerini eleştirdi.

'CHP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanımıza yönelik fütursuz söylemleri ile hangi yürekten bahsediyor?' diye soran Turan, şöyle devam etti:

'Kaset ile koltuk kazandığı yürekten mi? Her seçimde başarısız olan yürekten mi? Kendi rakiplerini engellemek için delegeleri baskı altına alan yürekten mi? 'Genel Başkanlığa aday değilim' dedikten iki gün sonra aday olduğunu açıklayan yürekten mi? Bu Genel Başkan bozuntusunun siyasetten tek anladığı şey pusu siyasetidir.
Biz Erdoğan düşmanlığının nedenini de biliyoruz. Kılıçdaroğlu parti içi muhalefet hiziplerini bir arada tutmak için Cumhurbaşkanımızın ayağına tutunmuş, kurtulmaya çalışıyor. Milletimiz de zaten bunu bildiği için, demokrasiye geçtiğimizden bu yana CHP'ye tek başına iktidar yolu açmadı.'

'Sayın Tayyip Erdoğan'a hakaret etme cüretini kendinde bulabiliyor'

Bülent Turan, siyasi parti liderlerinin her şeyden önce nezaket sınırları içerisinde hareket etmeleri gerektiğini vurgulayarak, milletin siyasetçilere yüklediği temel görevin bu olduğunu söyledi. Turan, şunları kaydetti:

'Ancak ne yazık ki Mecliste, Anamuhalefet Partisi olarak görev yapan partinin başındaki zat, nezaketten de siyasi adaptan da yoksun olduğunu her konuşmasıyla ortaya koyuyor. Bu bağlamda siyasi etikten ve devlet adabından yoksun olan Kemal Kılıçdaroğlu haddini aşmaya devam etmektedir. Şu anki koltuğunu kaset operasyonuyla elde eden, girdiği 7 seçimi de kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu, Gençlik Kolları Başkanlığından bu yana her makama seçimle gelmiş, en son girdiği seçimde de halkın teveccühünü kazanarak cumhurbaşkanı olmuş Sayın Tayyip Erdoğan'a hakaret etme cüretini kendinde bulabiliyor.'

Kaynak: AA