ANKARA

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatının 6. yılı dolayısıyla "İlim, Fikir, Devlet ve Dava Adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı Anma Programı" düzenlendi.

Bir otelde gerçekleştirilen programda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Erbakan'ın hayatını ve yaptığı çalışmaları anlattı.

Karamollaoğlu, "Hocamız bize şunu gösterdi, biz bu ülkede yaşayan her insanla çok farklı görüşlerde olsak bile bu memleketin bekası söz konusu olduğu zaman bir araya gelip kucaklaşabilmeliyiz. Bundan dolayı da 70'lerde Cumhuriyet Halk Partisiyle koalisyon ortağı olmaktan çekinmedik." dedi.

"Kamplaşıyoruz, kutuplaşıyoruz"

Güçlenerek kalkınmanın Erbakan'ın en önemli hedefleri arasında bulunduğuna işaret eden Karamollaoğlu, Erbakan'ın İslam birliğine de önem verdiğini aktardı. Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Yaşadığımız ülke çok ama çok karmaşık bir yapıya sahip. Bu birliktelik geçmişte hiçbir zaman zedelenmemişti. Şimdi zedelenmeye doğru gidiyor. Kamplaşıyoruz, kutuplaşıyoruz."

Karamollaoğlu, programa katıldığı için CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve diğer katılımcılara teşekkür etti.

"Herkesin ortak hayali"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise düşünce ve yöntemlerin farklı olabileceğini ama güçlü, saygın ve barış içinde bir Türkiye'nin herkesin ortak hayali olduğunu vurguladı.

"Milletin Meclisini güçlendirecek adımlar atmalıyız"

Dünyada "Gazi Meclis" ünvanı taşıyan tek Meclis'in TBMM olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, Gazi Meclis'in, Milli Mücadele'yi, Kıbrıs Barış Harekatı'nı yönettiğini, 15 Temmuz darbe girişimine karşı bombaların altında parlamenter demokrasiyi savunduğunu vurguladı.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Milli olmanın önemine inanıyorsak her şeyden önce TBMM'yi zayıflatacak tutumlardan kesinlikle uzak durulmalı, tam tersine milletin Meclisini güçlendirecek adımlar atmalıyız. Bugünlerde şahit olduğumuz Meclisin yetkilerini kısıtlamaya dönük girişimler aslında milli gücümüzü yok etme sonucunu doğuracak talihsiz adımlardır."



Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın gönderdiği telgraflar da okundu.

Karamollaoğlu, program sonunda, Kılıçdaroğlu, Destici, Feyzioğlu ve diğer katılımcılara Erbakan'ın yazdığı "Davam" isimli kitabı hediye etti.

Program çıkışında Saadet Partililerle fotoğraf çektiren Kılıçdaroğlu'na bir partili, "Teşkilat sizi çok sevdi, devamlı gelin." dedi.

Muhabir: Kemal Karadağ, Cemil Murat Budak

Kaynak: AA