Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

35. Kurultayımızın umuyorum üzerimize çöken atmosferi dağıtmış olur. Bu kurultayın bir bayram havasında geçmesini isterdik. İsterdik ki hapishanelerinde gazetecilerin olmadığı bir Türkiye'de yapalım, bu kurultayı yaptığımız günde hiçbir çocuk teröre kurban gitmesin, herkes rahat nefes alabilsin.
Yönetilemeyen bir Türkiye gerçeği var.

Demokrasiden, özgürlükten söz ediyoruz ama oluşan bu atmosfer hepsini gölgeliyor. Bugün karamsar bir hava varsa toplumda yönetimden kaynaklanıyor. Bizim görevimiz bu havayı dağıtmak. İş, aş, ekmeği isteyenler , demokrasi ve özgürlüğü isteyenler bir olursa aydınlık günler gelir.

BİZİM GÖREVİMİZ

Bizim görevimiz bu ülkeye özgürlüğü getirmektir, bizim görevimiz kardeşliği getirmektir, bizim görevimiz birinci sınıf demokrasiyi getirmektir.

Toplumda karamsar hava varsa, o yönetimden kaynaklanıyor. Birlik olursak emin olun Türkiye’yi aydınlığa çıkarırız.

CAN GÜVENLİĞİ VAR MI DİYE DÜŞÜNÜYOR

Vatandaşlar benim can güvenliğim var mı diye düşünüyor. Biz CHP’liler olarak olarak, terör nereden gelirse, nasıl gelirse gelirse gelsin, hangi amaçla olursa olsun karşıyız. Nokta. Terör bir insanlık suçudur, teröristler affedilmemelidir. Teröre karşı durmak insanlık görevidir. Kandan beslenen terör örgütleridir. Terörle mücadele akılla, bilimle yapılır.

AK PARTİ SIFIR TERÖRLE DEVRALDI

Öcalan yakalanmış, Terör örgütü dağılma sürecine girmişti. AK Parti iktidara geldi. Sıfır terörle Türkiye'yi devraldı. Hiçbir şey yapmadılar. Terör örgütü palazlandı, büyüdü. Bugün geldiğimiz noktada "biz barışı sağlayacağız" dediler, buyrun dedik.

Terör örgütüyle masaya oturursanız terörü meşrulaştırırsınız dedik, siz bu işi bilmezsiniz dediler. 2012'de bir yol haritası önerdik, sizin haritanıza ihtiyacımız yok dediler.

KİM TERÖRÜ BU HALE GETİRDİ?

Silah bırakmayacaksa nasıl örgütle anlaşacaksın? Valilere bunlara dokunmayın diye talimat verildi. Terör örgütü her eve silah soktular, Kandil'den gelenler şehir merkezinde gencecik çocuklara terör eğitimi verdi. AKP "Kimse bunlara dokunmayacak" dedi.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın bir televizyon programında yaptığı konuşmayı hatırlattı:
Güneydoğu'da bunlar adeta çözüm sürecini silah stoklama süreci olarak değerlendirdiler. Çok ciddi silah stoklaması yaptılar diyor. Bu süreç içinde güvenlik güçlerimiz herhangi bir çatışmaya girmeyin dediler ama daha sonra anladık ki bunlar bu süreçte bunu yaptılar.

Doğu, Güneydoğu silah deposu haline getirilirken kim iktidardaydı? Ölenlerin tamamının suçu AK Parti'dir.

DAVUTOĞLU'NA YENİ ANAYASA ÇAĞRISI

Darbe yasalarının değişmesi için samimi olarak toplantılara katılacağız. Hiçbir kişinin kişisel beklentisi için uğraşmayacağız. Adalet ve Kalkınma Partisinin değerli genel başkanına açıkca çağrıda bulunuyorum:

Darbe hukukunu tümüyle değiştirelim. Bunları değiştirebilirsek Türkiye'ye demokrasiyi getirmiş oluruz.

YETMİYOR BAŞKANLIK SİSTEMİ İSTİYORLAR

Onların niyeti darbe hukukunu kaldırmak değil, darbe hukukunu tahkim etmek. Yetmiyor Başkanlık sistemini istiyorlar. Buna asla izin vermeyeceğiz.

Düne kadar Osmanlı diyorlardı, Osmanlı'da da parlamenter sistem vardı, niye şimdi bunu istemiyorlar?

Türkiye'de parlamenter sağlıklı çalışıyor mu? Hayır çalışmıyor. Peki ne yapmalıyız? 12 Eylül darbe hukukunu değiştireceğiz. Siyasi partiler yasası değişecek, lider sultasına izin verilmeyecek.

 

Kaynak: HABER7.COM