İSTANBUL

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Kılıçdaroğlu, ağzındaki kanı silecek. Milletin iradesi neyse 'eyvallah' deyip o da bu sisteme uymak mecburiyetinde olduğunu içinde hissedecek." dedi.

Bakan Elitaş, eşi Kevser Elitaş ile Tüm Kayserililer Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin (TÜMKAYDER) toplantısına katıldı.

Anayasa Mahkemesinin "367 kararı"nın ardından o günün sonuçları çerçevesinde Anayasa değişikliği gerçekleştirdiklerini hatırlatan Elitaş, şunları söyledi:

"Madem TBMM'nin seçim yapmasına siz razı olmuyorsunuz, 'O zaman millet kendi cumhurbaşkanını seçsin' dedik ve o günden itibaren Türkiye'nin yönetim yapısının değişikliğinin ilk temel taşları atılmış oldu.

1982 Anayasası yazılırken 'Cumhurbaşkanını halk seçsin' deniliyor. Sonra itiraz ediyor Anayasa komisyonu başkanı ve diğer üyeler, 'Eğer cumhurbaşkanını halk seçerse o zaman Yarı Başkanlık sistemi fiilen olmuş olur' diyorlar. Yani şu anda bizim anayasamızda cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle birlikte sistem kendiliğinden fiilen Yarı Başkanlık sistemini kabullenmiş oluyor."

"Kılıçdaroğlu, ağzındaki kanı silecek"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'ndaki sözlerini büyük bir hayretle karşıladığını belirten Elitaş, Kılıçdaroğlu'nu sükunete davet etti.

Elitaş, "Kılıçdaroğlu, ağzındaki kanı silecek. Milletin iradesi neyse eyvallah deyip o da bu sisteme uymak mecburiyetinde olduğunu içinde hissedecek." dedi.

Muhabir: Hüseyin Demir

Kaynak: AA