Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, avukatların sorunlarından biri olan emeklilik konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Av. Bülent Şarlan, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu’nun 7-8 Ekim 2013 tarihinde aldığı kararla TBB Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonundan 69 yaşın üstündeki avukatlara munzam emeklilik maaşı verileceğini söyledi.

Bu fırsattan kimlerin nasıl yararlanacağı hususunda sorulan soruyu yanıtlayan Av. Bülent Şarlan şunları aktardı:“Bu hakkı elde etmek için öncelikle 69 yaşını doldurmak gerekiyor. Bu yaş sınırının yakın zamanda 64’e kadar düşmesi öngörülüyor. Baromuza kayıtlı, Barokart sahibi, en az 20 yıl avukatlık yapmış ve baromuza herhangi bir borcu bulunmayan meslektaşlarımız bu olanak için baromuza başvurabilecektir.”

Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, gerekli birkaç evrakın da tamamlanmasından sonra Çanakkale Barosu’nun talep sahiplerini Türkiye Barolar Birliği’ne bildireceğini ve böylelikle belirlenen kriterlere uyan avukatların maaştan yararlanılabileceğini kaydetti. Baro Başkanı, yapılan bu düzenlemeyle birlikte avukatlar arasında örnek bir dayanışmanın ortaya konduğunu, avukatların maddi ve manevi açıdan daha fazla güvene kavuştuklarını, avukatların gelecek endişelerinin nispeten azaldığını belirtti.