MUŞ - İBRAHİM YALDIZ/YAHYA SEZGİN

Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi'nde koruma ve bakım altındaki çocuklar, evlerinde ziyaret ettikleri Kıbrıs gazilerinden anılarını dinledi.

Muşlu gaziler, koruma ve bakım altındaki çocuklara, 43 yıl önce Kıbrıs Barış Harekatı sırasında yaşadıkları olayları anlattı.

Gazilerden 64 yaşındaki Nusret Öngan, Ankara'nın Çubuk ilçesinde askerlik yaparken Kıbrıs Barış Harekatı'na katıldığını söyledi.

Kıbrıs'a alay olarak 70 helikopterle gittiklerini belirten Öngan, "Aynı gün savaşa katıldık. Gece sabaha kadar ilerledik. Sabah kazma ve küreklerle mevziler kazdık. 08.00'de 'Ateş serbest' dediler, ateş etmeye başladık. Karşı tarafa taarruzda bulunduk. Yüksek tepelere bayrağımızı diktik. Türk bayrağını nerede görseler oradan kaçıyorlardı. Düşman kaçıyordu, biz de onların peşinden gidiyorduk." ifadelerini kullandı.

Gazi Celadin Yıldız (65) da barış harekatına katılmak üzere uçakla Kıbrıs'a gittiğini anlatarak, "Oraya gittiğimde savaş başlamıştı. Bizi helikopterden hemen savaş alanına indirdiler. Orada savaştık. Mevzide nöbet tuttuk. O zaman gençtim. 5 ay mevzide kaldık. Kıbrıs'ta tezkereyi aldım." dedi.

"Milli ve manevi değerlerine bağlı yetişmeleri için"

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbari Aksoy da çocukların, vatan için bedel ödeyen kişilerle irtibatını sağlamak amacıyla gazilere ziyarette bulunduklarını bildirdi.

Aksoy, "Çocukların psikososyal gelişimine, milli ve manevi değerlerine bağlı yetişmelerine katkı sunmak adına çok önemli bir ziyaret oldu. Şuna inanıyoruz, bütün çocuklarımız, bu büyük medeniyetin korunması ve yüceltilmesinde nasıl bir emek sağlanmıştır, tümünü öğrenmelidir. Gazilerimizi ziyaret etmek boynumuzun borcudur." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA