İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 32’sü tutuklu 56 kişinin yargılandığı Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) davasında 24 kişi tahliye edildi.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndaki duruşmaya 32 tutuklu sanık ile 12 tutuksuz katıldı. Duruşmada konuşan tutuklu öğretmen Aynur Barkın “Üyesi olduğum örgüt iddia edildiği gibi DHKP-C değil Eğitim-Sen'dir” dedi.

Tutuklu öğretmen Erkan Karataş da sekiz ayda iddianamenin hazırlandığını belirterek "Roboski'de, Hrant Dink cinayetinde örgüt bulamayan devlet, bizim sendikal faaliyetlerimizde nasıl örgüt buldu?" diye konuştu.

15 yıllık Felsefe öğretmeni ve Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı olan tutuklu sanık Erdal Korkmaz ise "Herhangi bir terör örgütü üyeliğini kabul etmiyorum. Toplantılarımızın tümü sendikal toplantılardır. 15 yıllık sendikacıyım. Hakkımdaki iddialar asılsız ve mesnetsizdir" dedi.

Ara karar veren mahkeme  atılı suçun niteliği, mevcut delil durumu, tutuklu olarak geçirdikleri süre, sanıklara atılı suçun vasıf değiştirme ihtimali dikkate alınarak 24 kişinin tahliyesine, Mehmet Sarı, İbrahim Sönmez, Nazmiye Kaya, Selvi Polat, Nurcan Kısa, Ali Erdoğan, Naciye Yavuz ve Özlem Küçük’ün tutukluluğunun devamına karar verdi.

Davaya 6 Mayıs’ta devam edilecek. (EA)

* Fotoğraf: Beyza Kural