İSTANBUL

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Havaalanı Mahallesi Proje Alanı'nda Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Konutları Teslim Töreni'nde yaptığı konuşmada, Esenler'deki projenin bir başarı örneği olduğunu ifade ederek, emeği geçenleri kutladı.

Bakan Özhaseki, Türkiye'de geçmişte belediyecilik anlayışında sorunlar olduğunu, belediye başkanlarının ideolojik davrandığını, başta İstanbul olmak üzere büyükşehirleri çöp dağlarının kapladığını ve şehirlerin etrafını gecekonduların sardığını anlatarak, bu nedenle sağlıksız ve kimliksiz şehirlerin oluştuğunu söyledi.

Bakanlık olarak, bu başarısından dolayı Göksu'ya her zaman destek vereceklerine dikkati çeken Özhaseki, "Türkiye'nin 48 ilinde 180 yerinde riskli alan ilan edildi. Geçtiğimiz 3 yıl içinde, 2 milyar lira kira yardımı sübvanse edilmiştir. Kentsel dönüşüm elzem ve mutlaka yapılması gerekiyor. Bu sorunları AK Parti belediyeleri çıkarmadı, aksine yıllardır yapılan ihmali düzeltmeye çalışıyorlar. " değerlendirmesinde bulundu.

Topbaş: "İstanbul her alanda bir dönüşümü başlattı"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da "Artık İstanbul her alanda bir dönüşümü başlattı. İstanbul 15 milyonluk nüfusuyla ulaşımdan altyapıya kadar her alanda, sizin öngördüğünüz bir anlayışla gelişmesine devam etmektedir. Esenler de şu anda birkaç metro hattı var. Daha birçok metro hattı ile buluşacak. Hedefimiz, İstanbul'un en fazla yarım saat yürüme mesafesinde metroya erişen bir kent olması." şeklinde konuştu.

"Yeni bir şehir inşa ettik"

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ise Esenler halkına "daha iyi bir evde oturacaksınız" diye verdikleri sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Muhabir: Semra Orkan

Kaynak: AA