İSTANBUL

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde incelemelerde bulunan Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, ABD'nin Türkiye'den gerçekleşen uçuşlarda uyguladığı elektronik eşya yasağının sabah saatlerinden itibaren kalkmasının ardından seferlerin yapıldığı körükleri de gezdi.

Altınok, terminaldeki güvenlik tedbirleri ve işleyiş hakkında Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Ulutaş ile Atatürk Havalimanı Şube Müdürü Emre Erdoğan'dan bilgi aldı.

Atatürk Havalimanına yerleştirilen tomografi tabanlı cihazı da inceleyen Altınok, görevlilere cihazların işlevi hakkında bazı sorular sordu.

Altınok, daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, söz konusu cihazın diğer yerlerde de kullanılmasının değerlendirildiğini. bu konuda çalışıldığını belirterek, "Eğer faydalı bir sonuç elde edilebilirse zannediyorum diğer alanlarda da kullanılabilir." dedi.

Tomografi tabanlı cihazın konulmasının ABD'ye yapılan seferlerdeki yasağın kalkmasıyla çok fazla bağlantısı bulunmadığına dikkati çeken Altınok, ABD'nin yanı sıra Türkiye'de yapılan tüm uçuşların güvenliğini sağlama boyutuyla bu işi yaptıklarını söyledi.

Altınok, ABD'nin uçaklarda elektronik eşyaları serbest bırakma konusunun bu cihazla çok alakalı olmadığını vurgulayarak, "Biz, kendi havalimanlarımızdan dışarıya olan uçuşlarda, hava güvenliğimizin daha sağlıklı olabilmesi ve güvenli uçuş sağlama noktasında, yolcularımıza, vatandaşlarımıza o garantiyi sağlayabilme noktasında zaten her türlü tedbiri alıyoruz. O tedbirlerden bir tanesi de bu." ifadelerini kullandı.

Selami Altınok, konuşmasının ardından incelemelerini tamamlayarak, havalimanından ayrıldı.

Kaynak: AA