Sinema Oyuncuları Meslekler Birliği (BİROY) üyesi sanatçılar, Yeşilçam filmlerinin telif haklarını almak için savcılığa başvurdu. Janset Paçal, Mehmet Ali Alabora, Tuncay Akça ve Suna Yıldızoğlu'nun da aralarında bulunduğu bir grup sanatçı, 1995 yılı öncesi Yeşilçam filmlerini yayınlayan televizyon kanallarından telif haklarını almak için dün Adliye Sarayı'ndaydı. Başvurunun ardından konuşan BİROY Genel Sekreter yardımcısı Aslı Şahin, 'BİROY üyesi olan Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinin telif hakkını korumak için dava sürecini başlatıyoruz' dedi. Şahin, 'Uzun zamandır oyuncular meslekler birliği olarak takip edilen Kemal Sunal flimlerinden ailesinin telif hakkı alması için açılan davanın kararı aynı durumdaki diğer oyuncuların davası için de olumlu bir emsal oldu. Geç kalınan bir hakkın alındığını göremese de Kemal Sunal tüm meslektaşları için önemli ve özel bir örnek olmuş ve tüm sektöre ismine yakışır bir miras bırakmıştır' diye konuştu.

 4 BİN FİLM HAKKINI ARIYOR
Oyuncu Janset Paçal da oyuncuların teliflerini alabilmek için 3 yıldır güç birliğinin bir parçası olduklarını hatırlattı. Paçal, 'Kemal Sunal'ın davasının olumlu sonuçlanması bizim için umut oldu. BİROY olarak üyemiz olan 153 oyuncunun davasını açıyoruz. 4 bin filme yakın filmin davası görülecek. Bu sektörün en büyük telif davası olacak. Dava açıldığı için olumsuz düşünmeye gerek yok. Bu bir uzlaşma biz uzlaşma için hukuk yolunu seçiyoruz'dedi. 

Mehmet Ali Alabora ise 'Biz bunu oyunculardan başlatıyoruz. Ümit ediyoruz ki bu yazara yönetmene kadar ilerleyecek' dedi. Hilal YILDIRIM / İSTANBUL
Haber Kaynağı: Akşam