BREMEN

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, ''Kendi halkına kurşun sıkan, bomba atan, kendi halkını katleden bir kalkışmanın liderinin öncelikle adı haindir." dedi.

Almanya'nın Bremen kentinde, Avrupalı Türk Demokratlar Birliğince "15 Temmuz Şehitlerini Anma" etkinliği düzenlendi.

Külünk, etkinlikte yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişimi ve Türkiye'nin demokrasi mücadelesini anlattı.

Ülkenin artık eski Türkiye olmadığını, terör olaylarına karşı güçlü durduğunu belirten Külünk, FETÖ'nün hain bir terör örgütü olduğunu söyledi.

''Kendi halkına kurşun sıkan, bomba atan, kendi halkını katleden bir kalkışmanın liderinin öncelikle adı haindir. Uluslararası terör örgütünün maşasıdır. İnsanlığın vicdanında ebedi olarak mahkum olmuş bir zavallıdır." diyen Külünk, şöyle devam etti:

"Bundan dolayı bu kalkışma, 18. yüzyılın ortasından itibaren Anadolu topraklarında bizi çökertmek isteyen, Türkiye'yi etkisizleştirmek, Türkleri Asya'ya sürgün etmek isteyen, Anadolu topraklarında da topyekun asimile etmek isteyen bir küresel kirli aklın planıdır. Uygulayıcısı da bu hain terör örgütüdür. Mazlum halkların vicdanında ebedi olarak mahkum olmuş bir terör örgütünü konuşuyoruz. Bu, bugüne kadar bütün bilindik terör örgütlerinden ayrı ve modellerini aşan, devletle birlikte insanımızın ruhunu çökertmek isteyen bir terör örgütüdür. İyi okumamız ve iyi anlamamız gerek. Bu terör örgütünü anlamadan gelecek yüzyılı anlamamız mümkün değildir.''

"AB ülkeleri terör örgütüyle aynı safta durmakta"

Avrupa ülkelerine FETÖ mensuplarını sınır dışı etme çağrısında bulunan Külünk, ''AB ülkeleri şu anda terörle, Türkiye'deki terör örgütüyle aynı safta durmakta. Verdikleri görüntü budur. Anlaşmalar kapsamında Türkiye'ye kaçan suçlular nasıl iade ediliyorsa, AB ülkelerinin de Türkiye'de 15 Temmuz gecesi demokrasiyi, hukuku, insan haklarını yok etmek isteyen bu silahlı terör örgütünün ülkelerine gelen mensuplarını kabul etmemeleri ve ülkelerindeki faaliyetlerine izin vermemeleri gerekir.'' diye konuştu.

"Basın özgürlüğü, terör örgütünü meşrulaştırma hakkı vermez"

Basın ve fikir özgürlüğü konusundaki eleştirilere de değinen Külünk, şunları kaydetti:

"Basın mensubu olmak son derece değerlidir. Elbetteki basın özgürlüğü de var. Ama basın özgürlüğü, silahlı terör örgütünü meşrulaştırma hakkı vermez.''

Kaynak: AA