ABİDİN YAĞMUR-Cumhuriyet

MERSİN - Mersin merkezli 7 ilde düzenlenen KCK operasyonunda, Pozantı Cezaevindeki dayak ve tecavüz olayını ortaya çıkaran İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, BDP Mersin il başkanları Musa Kulu ve Aynur Aşan, sendikacılar ve kadın derneklerinin üyelerinin de aralarında bulunduğu 43 kişi gözaltına alındı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin yürüttüğü KCK soruşturması kapsamında, İHD Mersin Şubesi, Kurdi-Der ve Mezopotamya Kültür Merkezi, Akdeniz Belediyesi İştar Kadın Danışmanlık Merkezi, Yakınlarını Kaybedenler Derneğinin de aralarında bulunduğu 8 adrese eşzamanlı baskın yapıldı. Operasyonda BDP İl Eşbaşkanı Musa Kulu ve Aynur Aşan, İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, KESK Genel Meclis üyesi Sinan Muşlu, Eğitim-Sen Şube Yönetim Kurulu üyesi Aynur Şahin, DİHA muhabiri Ferhat Aslan, Akdeniz Belediyesi çalışanları Erdal Sarıkaya ve Emine Kocadağın da aralarında olduğu 32 kişi gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında Adana, Diyarbakır, Batman, Şırnak, Tunceli ve Mardindeki baskınlarda da 11 kişi gözaltına alındı. 43 kişinin TSKnin operasyonlarını protesto etmeye hazırlandıkları iddiasıyla gözaltına alındıkları belirtildi.

Öte yandan aralarında Antropolog Müge Tuzcuoğlunun da bulunduğu 27 kişinin yargılandığı Diyarbakır KCK davasında, Tuzcuoğlu dahil 9 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 30 kişinin yargılandığı Bitlis KCK davasında ise 4 kişi tahliye edildi.