MUŞ

Muş Valisi Seddar Yavuz, Muş Öğretmenevindeki "Kariyer Günleri" etkinliğinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, terörle mücadele çalışmaları kapsamında 2'si köy muhtarı 3 kişinin "terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları" gerekçesiyle tutuklandığını söyledi.

Terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin ifşa edilmesi kapsamında, merkeze bağlı Bostankent köyü civarında 2 terör örgütü mensubunun taşındığı bilgisinin alındığını belirten Yavuz, "Bahse konu araçtakiler, güvenlik güçlerinin 'dur' ihtarına uymayarak ateş açmış, çıkan çatışmada, bir terörist ölü olarak ele geçirilmişti. Araç içerisinde bulunan şoför ile bir muhtar da yaralı olarak yakalanmıştı. Daha sonra yapılan çalışmalar içerisinde 2 muhtarın terör örgütü mensuplarıyla iş birliği içerisinde olduğu, bunlara yardım ettiği tespit edilmiş ve tutuklanmıştır. Ayrıca aracın şoförü olan şahıs da tutuklanmıştır." diye konuştu.

"Milletvekilinin aracında KCK'lı yakalandı"

Vali Yavuz, 14 aydan bu yana terörle etkin bir şekilde mücadele ettiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Milletimizin birliğine, bayrağımıza, vatanımıza kast eden hainler ve bunların işbirlikçileri, gerekli cevabı alacaklardır. Nitekim 14 aydır hepsi bu cevapları alıyor. O yüzden, özellikle Türkiye Cumhuriyeti devletini temsil eden makamlarda bulunan insanların, devlete sadık olmaları beklentimizdir. Seçilmiş olmak, hiçbir zaman suç işleme ayrıcalığını vermez. Bingöl'de meydana gelen patlamayla ilgili olarak da ilimizde KCK temsilcisi olarak atanan bir kadın, Muş milletvekilinin aracında gözaltına alınmıştır. Dolayısıyla biz diyoruz ki, siyasi partiler legal siyaset yapmalıdır, hukuka uygun hareket etmelidir. Böyle patlamayla, bombalı eylemlerle ismi geçen insanlarla aynı karede ve aynı araçta bulunmamalıdır."

Kaynak: AA