PKK'nın fevk yapılanması KCK ana davasında, aralarında HDP'li 8 milletvekilinin de bulunmuş olduğu 190 sanıklı dosyada ifadeleri mevcut 8 'gizli tanık' dinlenecek.

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde tanıdık KCK anne sorun duruşmasına, tutuklanmadan sanıklar katılmazken, avukatları apiko bulundu.

Sanık avukatlarından Mesut Beştaş, dosyada maznun yerine mevcut HDP'li milletvekillerinin fezlekesinde 'suçların çakılı olduğu' yazılmasına tepkime gösterdi. Beştaş, duruşma heyetinin davadan çekilmesini huysuz şekilde reddi bilgili talebinde bulunacaklarını söyledi.

8 duyurulmayan delil dinlenilecek

Savunmanın peşi sıra mahkeme, maznun avukatlarının şimdi önceki duyurulmayan tanıklara istifham yoklamak istedikleri yönündeki talebini benimseme ederek, dosyada duyurulmayan delil yerine mevcut 'Günışığı', 'Papatya', 'Mercek', 'X', 'Gülşah', 'Toros', 'Kar' ve 'Padişah'ın dinlenilmesi düşüncesince Adalet Bakanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğüne değişik etüt yazılmasına değişmeyen verdi.

Mahkeme, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ağabeyi Nurettin Demirtaş ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok'un da aralarında bulunmuş olduğu 18 maznun üzerine soruşturma kararını yinelerken, reddi bilgili talebi benimseme etmedi.

İddianame

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanmakta olan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, 190 maznun hakkında, 'Devletin donanması ve bütünlüğünü bozmak', 'Terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak' ve 'Terör örgütüne iane ve karyola etmek' suçlarından 15 yıldan ağırlaştırılmış müebbete derece mütebeddil cezaevi cezası isteniyor.

Kaynak: AA