PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için sürdürülen operasyonda geçen cumartesi günü PKK’lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirilmesiyle çöken binanın altında kalarak şehit olan 26 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Polat'ın Kayseri Asker hastanesi morgundan alınan cenazesi, önce Eskişehir Bağları Selçuklu Mahallesindeki baba ocağının önüne getirildi. Burada helallik alınması sırasında baba Aslan, anne Yıldız ve kardeşi Emre ile yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehit uzman çavuşun yakınları, Mehmet Polat’ın fotoğrafını öperek, son yolculuğuna uğurladı.Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu daha sonra Melikgazi ilçesi, Seyyid Burhanettin Hazretleri türbesinin yanındaki Kalemkırdı camisine getirildi. 

Silah arkadaşlarının nöbet tuttuğu tabutun başında baba Arslan Polat, anne Yıldız Polat ve Türk bayrağını sırtına pelerin gibi takan kardeş 15 yaşındaki Emre Polat, tabutu okşadı. Şehidin amcası Hasan Polat da, tabutun başında nöbet tutan askerlerle birlikte yeğeninin tabutunu okşayarak, gözyaşı döktü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere çok sayıda çelenk gönderilen şehidin cenaze törenine Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın, 12'nci Ana Ulaştırma Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Cemal Akyıldız, Jandarma Bölge komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Ak Parti Kayseri İl Başkanı Cahit Özden ve protokol mensupları ile binlerce kişi katıldı.

Cenaze namazında inşaat ustası baba Aslan Polat’ın yanı sıra anne Yıldız Polat ile çok sayıda kadın da saf tuttu. Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazı sonrası şehit Mehmet Polat’ın cenazesi, top arabasına konularak, Kartal semtindeki Garnizon Şehitliğine getirilerek toprağa verildi.

Kaynak: DHA