KAYSERİ

Kayseri'de "Yükümüz Kardeşlik" kampanyası kapsamında toplanan gıda maddelerini taşıyan 50 tır, Suriye'nin Halep kentine uğurlandı.

İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesince düzenlenen kampanyada toplanan yardımların gönderilmesi dolayısıyla, Kadir Has Stadyumu otoparkında tören düzenlendi.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, törende yaptığı konuşmada, Kayseri'den yaklaşık 2 yıldır her ay 10 tır gıda maddesinin Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildiğini söyledi.

Kayseri halkının hayırseverlikte birbiriyle yarıştığını vurgulayan Kamçı, "Hayırseverlik konusunda mütevazi olmayı bir kenara bırakıp gerçeği söylemek gerekirse Kayseri Türkiye'de birinci. Yardımseverlikte birinciyiz. Bereketli bir iliz. Kayseri'de yardımseverlikte sınır yok. 'Yükümüz Kardeşlik' kampanyasıyla yola çıkan tırlarımız Halep ve civarındaki kardeşlerimizin hem ihtiyaç duyduğu malzemeleri hem de bizim dua ve desteklerimizi oraya götürecektir. Bu yardımlar zor durumdaki kardeşlerimize umut olacak. Bir nebze de olsa sıkıntılarını giderecektir." dedi.

"Zor durumda kalmış insanların acısını paylaşıp kol kanat geriyoruz"

Türk milletinin tarih boyunca mazlum ve mağdurların yanında olduğunun altını çizen Kamçı, "Dünyanın neresinde ve hangi milletten olurlarsa olsunlar, zor durumda kalmış insanların acısını paylaşmak, onlara kol kanat germek için gayret eden aziz milletimizin bu fedakarlıklarının Allah katında elbette en güzel şekilde karşılık bulacağına inancımız tamdır." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, Suriye'de yaşanan iç karışıklıktan fazlasıyla etkilendiğini dile getiren Kamçı, sınır güvenliğini tehdit eden terör örgütlerine karşı başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıyla sonuçlanmasını dilediklerini söyledi.

Konuşmanın ardından gıda maddelerini taşıyan 50 tır, Kayseri Müftüsü Şahin Güven'in yaptığı dua sonrasında Halep'e uğurlandı.

Muhabir: Sercan Küçükşahin

Kaynak: AA