Kaynak Holding, 26 Mart 2014 tarihinde kurumun Üsküdar’daki merkezine yapılan inceleme ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "26 Mart 2014 tarihinde kurumumuzun Üsküdar’daki merkezinde Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu tarafından yapılan incelemenin hukuka aykırı olduğu, usül hataları içerdiği ve herhangi somut bir olguya dayanmadığı tarafımıza 8 Nisan 2014 tarihinde tebliğ edilen Anadolu 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararıyla hukuken de tescil edilmiştir. Bu çerçevede ilk mahkemenin verdiği karar kaldırılmış ve her türlü doküman ile belgenin tarafımıza iade edilmesine karar verilmiştir." denildi.

Kaynak Holding yönetimi, Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu tarafından 26 Mart 2014'te kuruma yapılan denetimle ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kurumumuz ve iştirakleri hem uluslararası bağımsız denetim kuruluşları tarafından düzenli olarak denetlenmekte hem de Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’na bağlı vergi müfettişleri tarafından rutin incelemelere tabi tutulmaktadır. Faaliyet gösterdiği sektörlerde yüksek vergi performansıyla seçkin mükellefler statüsünde yer alan kurumlarımız bundan sonra yapılacak bu tarz incelemelere de açıktır.

Kim tarafından yazıldığı belli olmayan asılsız ihbar mektuplarıyla kurumlarımıza yönelik itibar suikastı kamuoyunun gözü önünde cereyan etmiştir. Kaynak Holding ve iştirakleri dün olduğu gibi bugün ve yarın da ülkemizin geleceğine katkı sağlamaya devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


cihan