Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliğinin sonucu doğrultusunda, Kaynak Holding ile uzvi ilişkin bulunmuş yer aldığı belirleme edilen 14 acemi firmaya henüz kayyum atandı. Soruşturma kapsamında, holdingle uzvi bağı yer aldığı belirleme edilen müşareket sayısı 72'ye ulaştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) içerisinde çalışkanlık gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holding'e müteveccih hesaplı anket bitmeme ediyor.

Soruşturma kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca açılan izinli astronomi ile holdinge tayin edilen kayyumların incelemeleri sonucunda, Kaynak Holding'le uzvi bağı yer aldığı ve 'FETÖ/PDY'ye finansman sağladıkları' belirlenen 14 acemi müşareket henüz belirleme edildi.

Atamalar

Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliğince, belirleme edilen 14 firmaya kayyum atanmasına değişmeyen verildi. Karara göre, ana ortaklık içerisinde çalışkanlık gösterdiği belirlenen 58 şirket, birlikte vakıf ve birlikte derneğe tayin edilen kayyumlar iş kadını İmran Okumuş, avukat Sezai Çiçek, enformatik uzmanı Hüseyin Yaşar, maliyeci Aytekin Karahan, matbuat ve halkla ilgiler uzmanı Ertuğrul Erdoğan, vakıf ve topluluk uzmanı İsmail Gülen ile mevhibe denetçisi Levent Küçük, bu 14 şirkette de fariza yapacak.

Karara göre, besin ve pedagoji bilimi sahalarında çalışkanlık yayınlayan İstanbul'da 12, Bursa'nın Osmangazi ilçesi ve Kırıkkale'de birer firmaya tayin edilen kayyumlar, emektar yöneticilere görevden alındıklarına ilişkin kararın bildirme edilmesinin peşi sıra görevlerine başladı.

Öte taraftan hakimlik, kayyumlara müşareket başına minimal ecir oranında aylık ödenmesini kararlaştırdı.

Kaynak Holding'e müteveccih anket kapsamında bugüne denli kayyum ataması meydana getirilen müşareket sayısı 72'ye yükseldi.

Kaynak: AA