Baytekin'in kaybolmasıyla ilgili gözaltına alınarak sevk edildikleri adliyede tutuklanan avukatın eski sekreteri, sekreterin eşi ve kaynının arkadaşının olay gecesiyle ilgili çok çelişkili ifadeler verdikleri öğrenildi. Soruşturmayı sürdüren Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kayıp avukat Mümtaz Baytekin'in otomobilini bulabilmek için Uşak ile İzmir Kemalpaşa ve Torbalı ilçeleri arasında arama yapıyor.

Avukat Mümtaz Baytekin'in kaybolmasıyla ilgili soruşturmayı sürdüren İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, avukatın yakınlarına Uşak'a gittiğini söyleyerek Torbalı'dan ayrıldığı, cep telefonunun son kez Uşak'taki baz istasyonundan sinyal verdiğini tespit etti. Baytekin'in daha önce yanında sekreter olarak çalışan C.Y. ile bir dönem arkadaşlık ilişkisi yaşadığı, C.Y.'nin daha sonra avukatın yanından ayrılarak evlendiği ve Uşak'a yerleştiği belirlendi. Polis, teknik incelemede eski sekreterine cep telefonundan mesaj gönderdiğini belirlediği Avukat Baytekin'in, C.Y. ile iki defa buluştuklarını tespit etti.

Baytekin'in eski sekreteri C.Y.'yi rahatsız ettiği ve kaybolmasıyla bağlantısı bulunabileceği kanaatine kapılan polis, C.Y.'nin yanı sıra eşi E.Y. ve kaynı E.Y. ile ilgili bilgiler toplamaya başladı. Çalışmalarda sekreterin eşi E.Y. ve Torbalı'da yaşayan kardeşi E.Y.'nin, avukatın kaybolduğu gün Uşak'ta buluştukları, orman yolunu kullanarak Kemalpaşa'ya gittiklerini belirleyen ekipler, kaybolma olayının ardından sekreterin kaynı olan E.Y.'nin Azerbeycan'a gittiğini de tespit etti.

Polis eldeki bilgiler doğrultusunda ifadelerine başvurmak üzere, eski sekreter C.Y. ile eşi E.Y., kayınvalidesi A.Y., kayınpederi M.Y. ve kaynının arkadaşı D.A.'yı savcılık izniyle gözaltına aldı. Cinayet Büro Amirliği'nde üç sorgulanan 5 kişi, olay günüyle ilgili polisin sorularına ''farklı'' ifadeler verdi.

Avukat tarafından rahatsız edildiğini doğrulayan eski sekreter C.Y., onunla hiç buluşmadıklarını, olay günü gecesi eşinin gece yarısı 12.00 sıralarında eve döndüğünü belirtti. Eşi E.Y. ise avukatı görmediğini, olay gecesi evden dışarı çıkmadığını, kardeşi E.Y.'nin Torbalı'da olduğunu ve görüşmediklerini, olay günü otomobilini de bir arkadaşına ödünç verdiğini iddia etti. E.Y.'nin anne ve babası da, oğullarının sözlerini doğrular yönde ifade verdi. Polis, kardeş E.Y.'nin avukatın kaybolduğu gün Torbalı'dan Uşak'a gittiğini ve iki kardeşin bir araya geldiğini kanıtladı, E.Y.'nin otomobili verdiğini belirttiği arkadaşı ise bunun doğru olmadığı yönünde ifade verdi.

Yurt dışındaki kardeş E.Y.'nin arkadaşı D.A.'nın söyledikleri, olayla ilgili polisin şüphesini daha da artırdı. D.A., önce ''avukatın kaybolmasıyla ilgili iki kardeşin bağlantısı olabileceğini'' öne sürerken, daha sonra bu sözleri kullandığı ilaçların etkisiyle söylediğini ve bir bilgisinin olmadığını belirtti. İfadelerdeki farklılıklar nedeniyle durumlarını şüpheli gören polis, eski sekreter C.Y., eşi E.Y., kayınvalidesi A.Y., kayınpederi M.Y. ve yurt dışında bulunan kaynının arkadaşı D.A.'yı Torbalı Adliyesi'ne sevk etti.

Polis ayrıca kayıp avukatın 35 TMV 76 plakalı otomobilinin bulunması için Uşak ile İzmir Kemalpaşa ve Torbalı ilçeleri arasında arama yaptı. Helikopterin de katılımıyla havadan üç gün süren aramalara rağmen, ne otomobilin ne de kayıp avukatın izine rastlanabildi. Aramaların halen devam ettiği bildirildi.

Torbalılı avukat Mümtaz Baytekin 6 Kasım 2010 tarihinde ortadan kaybolmuş ve bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Polis, avukatın cep telefonunun son olarak Uşak'tan sinyal verdiğini belirlemiş ve daha önce yanında sekreter olarak çalışan, evlendikten sonra Uşak'a yerleşen eski sekreteri C.Y., kocası E.Y., kayınvalidesi A.Y, kayınpederi M.Y. ve kaynının arkadaşı D.A.'yı gözaltına almıştı.



CİHAN