ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Masum kullanıcılarını öldürücü eş katilin taziyesine katılmak, onu nazikâne adlandırmak insanlığa erinç yapılabilecek en büyük ihanettir' değerlendirmesini yaptı.

Davutoğlu, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in, Ankara'da 29 ferdin yaşamını kaybetmiş olduğu yıldırı saldırısını gerçekleştirdiği tez edilen yıldırıcı düşüncesince Van'da kurulan taziye çadırını görüşme etmesine ilişkin, içtimai paylaşım sitesi Twitter hesabı eliyle paylaşımda bulundu.

Başbakan Davutoğlu, mesajında şunları kaydetti:

'Türkiyelilik iddiasındaki parti, TBMM çatısı altındaki üç partinin imzaladığı teröre erinç eş durum bildirisini imzalamadı. Terörü kınayamamaları eş tarafa, HDP'nin eş milletvekili, yurttaşlarımızın canına kasteden yıldırıcı düşüncesince taziyeye gitti. Masum kullanıcılarını öldürücü eş katilin taziyesine katılmak, onu nazikâne adlandırmak insanlığa erinç yapılabilecek en büyük ihanettir. Türkiye; budunsal eş kutuplaşma tekvin çabası zarfında olanların, milletimizin yasıyla küçümseme edenlerin bu oyununa gelmeyecek. Bu coğrafyada Türkmenlerin de Kürtlerin de Arapların da en büyük dostu Türkiye'dir. Tarih de ulus de bizlerden yanadır.'

Muhabir: Hatice Özdemir

Kaynak: AA