ZAMAN ZAMAN SİVAS’A GİDİP GELMİŞ

İçişleri Bakanlığı müfettişleri Sivas Cumhuriyet Savcılığı’na yazdığı yazıda gizlice Sivas’ta gömüldüğü belirtilen Cafer Erçakmak’ın 18 yıl boyunca nerelerde saklandığını, kimlerin sakladığını sordu. Savcılık ise çeşitli telefon ihbarları ile Hakkâri’de bir tarikatın Erçakmak’ı sakladığı bilgisine ulaşıldığını bildirdi. Erçakmak’ın zaman zaman Sivas’a ailesinin yanına gidip geldiği de belirtildi.

DNA RAPORLARI 1 AYDIR BEKLENİYOR

Erçakmak’ın Sivas’ta ve yurtdışında yaşadığı ve ülkeye giriş çıkış yaptığı yönünde somut bilgi ve belgeye ulaşılamadığı bildirildi. Erçakmak’a ait olduğu iddia edilen cesede yapılan DNA testinin raporları da 1 ay geçmesine karşın hazırlanmadı. Erçakmak’ın ailesi hakkında zanlıyı sakladığı iddiasıyla açılan soruşturma için ise takipsizlik kararı verildi.

Sivas katliamının firari sanığı Erçakmak’ı dinci bir örgütün sakladığı iddia edildi:

Katili tarikat gizledi

© Erçakmak’a ait olduğu iddia edilen cesede yapılan DNA raporları 1 ay geçmesine karşın hazırlanmazken Erçakmak’ın ailesi hakkında zanlıyı sakladığı ve güvenlik güçlerine bilgi vermediği iddiasıyla açılan soruşturma için ise takipsizlik kararı verildi.

MEHMET MENEKŞE Haberi/ Cumhuriyet

SİVAS - 2 Temmuz 1993te 33 aydın ve sanatçı ile 2 otel görevlisinin yakılarak öldürüldüğü Madımak katliamının firari sanıklarından ve katliamın kara kutusu olarak nitelenen, geçen ay ölen Cafer Erçakmakın daha önce Hakkâride bir tarikat tarafından gizlendiği belirlendi. Erçakmakın zaman zaman Sivasa ailesinin yanına gidip geldiği de belirtildi. Erçakmaka ait olduğu iddia edilen cesede yapılan DNA raporları 1 ay geçmesine karşın hazırlanmazken Erçakmakın ailesi hakkında zanlıyı sakladığı ve güvenlik güçlerine bilgi vermediği iddiasıyla açılan soruşturma için ise takipsizlik kararı verildi.

İçişleri Bakanlık müfettişleri Sivas Cumhuriyet Savcılığına yazdığı yazıda geçen günlerde öldüğü ve gizlice Sivasta gömüldüğü belirtilen Erçakmakın 18 yıl boyunca nerelerde saklandığını, kimlerin sakladığını sordu ve savcılığın elinde varolan bilgi ve belgelerin kendilerine gönderilmesini istedi. Savcılık, Erçakmakın nerede saklandığı, kimlerin saklayıp koruduğu hakkında somut bilgi ve belgelere ulaşamazken, çeşitli telefon ihbarları ile Hakkâride bir tarikatın Erçakmakı sakladığı bilgisine ulaşıldığını belirtti. Erçakmakın Sivasta ve yurtdışında yaşadığı ve ülkeye giriş çıkış yaptığı yönünde somut bilgi ve belgeye ulaşılamazken zaman zaman Sivasa geldiği ve bu yönde birçok kez il emniyet müdürlüğüne ihbarların yapıldığı ifade edildi. Sivasta, 37 kişinin öldüğü Madımak Otelinin yakılması olayına karışan İhsan Çakmak ise 2007de İstanbulda yakalanmış ve İstanbul Belediyesi Ulaşım AŞye bağlı bir metro durağında gişe memuru olarak çalıştığı ortaya çıkmıştı