Neşet KARADAĞ/ ADANA, (AHT)

Birlikte yaşadığı restoran sahibi kadını kıskançlık yüzünden 3 kurşunla öldüren çiftçinin, mahkemede ‘Beni bırakmıyordu, küfür etti' savunması haksız tahrik sayıldı, müebbet hapis 15 yıla inince, teşekkür etti!

KATİL MAHKEME HEYETİNE TEŞEKKÜRLERİNİ SUNDU

Adana'da birlikte yaşadığı restoran sahibi 41 yaşındaki Emrah Dil'i kızının gözleri önünde kıskançlık yüzünden tabancayla öldürdüğü iddia edilen çiftçi 43 yaşındaki Mikail Uskaner, müebbet hapse mahkum edildi. Mahkeme, Uskaner'in ‘Beni bırakmıyordu, küfretti' sözleri tahrik sayıp cezasını 15 yıla indirildi. Katil zanlısı bu karar üzerine mahkeme heyetine teşekkür etti.

Çiftçilik yapan ve evli olan Mikail Uskaner, geçen yıl tanıştığı restaurant işletmeciliği yapan eşinden boşanan 2 çocuk annesi Emrah Dil ile tanıştı. Birlikte yaşamaya başlayan iki sevgili 23 Ağustos'ta kıskançlık yüzünden kavga etti. Uskaner, sevgilisi Dil'i sokak ortasında tabancayla 3 el ateş ederek öldürdü.

01 YS 388 plakalı otomobili ile kaçtıktan 5 gün sonra sevgilisini öldürdüğü sokakta yakalanarak tutuklanan katil zanlısı Uskaner hakkında 2'inci duruşmada karar verildi.

‘BENİ BIRAKMIYORDU'

Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında katil zanlısı Uskaner, son savunmasında sevgilisi Dil'i kendisini aldattığı ve küfür ettiği için öldürdüğünü söyledi. Uskaner, "Beni başka erkeklerle aldattığını öğrenince kendisinden ayrılmak istedim. Ancak, beni bırakmadı. Beni, ‘Erkek kardeşlerinle yatarım, hanımına ve kızlarına ulaşırım' gibi sözlerle tehdit etmeye başladı. Konuşmak için buluştuğumuzda ‘beni bırakmayacaksın. Ne olursa olsun bana bakmak zorundasın' dedi. Ben de kendisine, ‘beni aldatmanı hazmedemiyorum' dedim. Kendisini çocuğunun bakıcısının evine bıraktım, orada da, ‘sen şerefsizsin, sen adisin' gibi sözlerle sürekli beni tahrik etti, ben de o an kızgınlıkla silahımı çekip rastgele ateş ettim" dedi. Son sözünde ise pişman olduğunu belirtti.

‘ANNEM YERE DÜŞTÜ'

Annesinin öldürülmesini gören ve halen olayın şokunu yaşayan 6 yaşındaki R.N.O., ise, annesine gitme dediğini belirterek, "Annemin arkasından ağladım. Annem çıktı, ben odada kaldım. O sırada silah sesi duydum. Pencereden dışarı baktığımda annem yere düşmüştü. Mikail amca annemin yanına geldi. Eli ile annemin göğsüne dokundu, sonra arabasına bindi gitti" dedi.

‘BENİ MİKAİL VURDU'

Öldürülen Dil'in ağabeyi Yusuf Dil, katil zanlısının cezalandırılmasını isterken yeğeni Onur Mergen ve görümcesi Zehra Dil ise, Dil'i hastaneye götürürken kendilerine, kendisini Mikail Uskaner'in kıskançlık yüzünden vurduğunu söylediğini belirtti.

15 YIL HAPSE TEŞEKKÜR

Mahkeme heyeti, Uskaner'i ‘Kasten adam öldürmek' suçundan önce müebbet hapse mahkum etti. Daha sonra, ifadesindeki ‘Beni bırakmıyordu, küfür ve hakaret etti' sözlerini haksız tahrikten sayarak cezasını 18 yıla, duruşmadaki iyi halinden dolayı da 15 yıla indirdi. Uskaner, ruhsatsız silah taşımaktan ise 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı. Uskaner jandarmalarca duruşma salonundan çıkartılırken mahkeme heyetine teşekkür etti.

‘CEZA ÇOK AZ'

Öldürülen Dil'in ağabeyi Yusuf Dil, katil zanlısına verilen cezayı az bularak, "Adam, kız kardeşimi kıskançlık yüzünden 3 kurşunla öldürüyor, 15 yıl ceza veriliyor. Verilen ceza çok az. O zaman herkes çıkar birilerini öldürür" diyerek kararı temyiz edeceklerini söyledi.