ANKARA - Yüksel Caddesinde yaptıkları eylemde gözaltına alınan Zennure Karaaslan (19), gözaltındayken Katil polis, faşist polis, işkenceci polisdiye slogan atınca mahkemelik oldu. Müdahale etmek isterken yaralandığını iddia eden kadın polisin şikâyeti üzerine Karaaslan hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İzmir Buca Belediyesinde sendikalı olduğu gerekçesiyle işten çıkarılan taşeoron işçisi Batıgül Tunç ve arkadaşları, 23 Mayıs 2011de Ankaraya gelerek Yüksel Caddesinde toplandı. Karaaslanın da arasında bulunduğu grup, buradan CHP Ankara İl Başkanlığını yürümek isteyince yolda polis müdahalesiyle karşılaştı. Biber gazıyla etkisiz hale getirilen gruptan yaklaşık 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltındakiler ertesi gün nezaretten çıkartılarak sağlık kontrolünden geçirilmeleri için polis aracıyla Adli Tıp Kurumuna doğru götürülmek istendi. Bu sırada iddiaya göre Karaaslan, Katil polis, faşist polis, işkenceci polis, düzenin itleri yıldıramaz bizlerisloganını attı. Zennure Karaaslana eşlik eden kadın polis memuru slogan atılmasına engel olmaya çalışınca da arbede çıktı.

Kadın polis, adli tıptan rapor olarak savcılığa haraket ve yaralama iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Karaaslan da polisten şikâyetçi oldu.

Olayı soruşturan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise sadece polisin şikâyeti dikkate alarak Karaaslan hakkında dava açtı.

Ankara Sulh Ceza Mahkemesine sunulan iddianamede, Zennure Karaaslanın kamu görevlisine görevinden dolayı hakaretsuçundan iki yıla kadar, Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama iddiasıyla da beş yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Cumhuriyet