İSTANBUL - Handan Güneş

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen Expo Turkey by Qatar Fuarı'nda 10 milyon liralık satış gerçekleştirdiklerini belirterek, "Katar'daki Türkiye Fuarı'ndan memnun kaldık. Seneye ikincisine de katılmak isteriz. 10 milyonluk satışın takibiyle birlikte bu rakamın 2 katına çıkarılmasını planlıyoruz." dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kabadayı, Ege Yapı olarak hem Türkiye'yi temsil etmek hem gayrimenkul sektörünü anlatmak hem de projelerini vitrine koymak için yurt dışındaki fuarlara katıldıklarını ifade etti.

Gayrimenkul sektörüne, Orta Doğu ağırlıklı olarak Körfez bölgelerinden ciddi ilgi ve alakanın bulunduğunu vurgulayan Kabadayı, "Hükümetin yaptığı ciddi teşvikleri yabancı yatırımcılar kaçırmak istemiyor. Önümüzdeki dönemde teşviklerin katkılarını göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Kabadayı, Orta Doğu, Avrupa ülkeleri, Amerika Kıtası ve Uzak Doğu'ya kadar toplam 30 milletten insanın Batı Şehir projelerinden gayrimenkul satın aldığını aktararak, uluslararası geliştiricilerle de iş birliği yaptıklarını söyledi.

Expo Turkey by Qatar Fuarı'nda 10 milyon liralık satış gerçekleştirdikleri bilgisini veren Kabadayı, "Katar'daki Türkiye Fuarı'ndan memnun kaldık. Seneye ikincisine de katılmak isteriz. 10 milyonluk satışın takibiyle birlikte bu rakamın 2 katına çıkarılmasını planlıyoruz." diye konuştu.

"Yaşam alanlarına yeni kriterler gelmesini destekliyoruz"

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kabadayı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Taslağı ile her müstakil konutta en az 1 oturma odası ve 1 yatak odası bulunması zorunluluğu getirilmesine ilişkin, "1+0 daireler nihayetinde bir otel odası gibi. Zaten buna hizmet eden oteller var. Bundan dolayı yaşam alanlarına yeni kriterler gelmesini destekliyoruz. Çünkü stüdyo dairelerin kullanımı çok verimli olamıyor. En azından oturma odası ve yatak odası ayrıştırılmış bir dairenin olması daha doğru olur diye düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.



Kaynak: AA