Başbakan Erdoğan'ın seçimi kazanması halinde başbakanlık tartışmasını uzatmamak için AK Parti'nin kasım ayında erken genel seçim karara alabileceği konuşulurken, muhalefet cephesinde ise 'seçimi kim kazanırsa kazansın erken seçim kaçınılmaz' yorumları yapılıyor.

Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığına aday olması ile birlikte Erdoğan sonrası AK Parti , başbakanlık ve erken seçim senaryoları tartışılmaya başlandı. Erdoğan’ın seçimi kazanması halinde geçiş dönemi Başbakanı olarak Mehmet Ali Şahin ve Binali Yıldırım’ın adı ön plana çıkarken, daha sonra ise partinin başına Cumhurbaşkanı Abdulah Gül’ün geçeceği kulislerde konuşulan en sıcak konu.

BAŞBAKAN TARTIŞMASININ ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN…

TEKİN: ERKEN SEÇİM KAÇINILMAZ 
Radikal’e konuşan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası erken seçimin kaçınılmaz olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “ Erken genel seçim her türlü seçime hazırız. Bu iktidarın vereceği bir karardır. Benim düşüncem seçimi Erdoğan kazansa da kaybetse de Türkiye erken seçime gidecektir.”

İLKE KARARIMIZ VAR
Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar da Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ‘çatı aday’ olarak gösterilmesi sonrası yaptığı değerlendirmede erken seçim sürprizinden bahsetmişti. 
Erken seçim iddiaları yerel seçimler öncesi de gündeme gelmiş ve bu yöndeki sorulara Başbakan Erdoğan şöyle cevap vermişti: “Erken seçim noktasında bizim partimizin ilke kararı vardır. Cumhuriyet tarihinde bize kadar, 16 ayda bir seçim olmuştur. 16 ayda bir seçim yapılan bir ülkede istikrar olur mu? Yatırımcı önünü görmediği bir ülkeye gelmez... Erken seçim asla. Bu bizim ilke kararımızdır. Biz işimize bakalım. Yatırımcımız da 2015 haziranına kadar bu ülkede seçim yok. Dolayısıyla çalışmalarımıza bu şekilde devam edelim diyecek."