İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün (BJK) inşası tamamlanın stadı 'Vodafone Arena'nın açım törenindeki konuşmasına, 'Vodafon Arena'yı eyitmek az buçuk ağır geliyor bana. Vodafone Arena stadımızın, Kartalımızın yeni yuvasının hayırlı olmasını diliyorum. Kara Kartalımıza yeni stadında kalburüstü müsabakalar, ferah gollü galibiyetler dilek ediyorum' niteleyerek başladı.

Erdoğan, Türkiye'nin en eski, en güzel spor kulüplerinden bulunan Beşiktaş'ın gerçekte hakeza ortak stadı baş döndürücü önceleri adalet ettiğini belirterek, 'Gördüğün kadarıyla Kara Kartalın şanına müstahak ortak işaret ortaya çıktı' dedi.

'Artık yeni ortak fasıl başlıyor'

Erdoğan, 'Başkanından dalavere müesses üyelerine, kurultay üyelerinden lehtar derneklerine, uygulayım heyetinden futbolcularına, ast yapıdaki miniklere derece Beşiktaş'ın bugününde ve geleceğinde yalan sahibi hacısı hocası düşüncesince bundan hakeza yeni ortak fasıl başlıyor. Böyle şatafatlı ortak stada cemaat edinmek derece inanıyorum ki onun hakkını da Beşiktaş topluluğu verecektir. Beşiktaşlıların bu anıtsal eserin ruhuna makul ortak spor performansı ve centilmenliği ortaya koyacaklarına kalben inanıyorum' niteleyerek konuştu.

'Bundan sonraları bizim düşüncesince olimpiyat konusu çabucak formalitedir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrımlı illerde 14 stadın şimdi nesir biçiminde olduğunu, 9 ayrı statla ilgilendiren uygulayım hazırlıkların da başkaca sürdüğünü, endamsız müddette onların da inşasına başlanacağını dile getirerek, 'Böylece muhtelif illerimizde 29 sayı stadyum kulüplerimize sporcularımıza, yurttaşlarımıza kazandırılmış olacak.' dedi.

Lisanslı sportmen sayısının 278 binden 6 milyon 225 bine, pakt sayısının da 6 binden 14 bine yükseldiğini tamlayan Erdoğan, şu şekilde konuştu:

'Belki şu anne derece olimpiyatları organizasyon hakkını elde edemedik fakat olimpiyatlar düşüncesince sportmen istihzar ve enfrastrüktür nesir ika konusunda, ağırbaşlı mesafeler kaydettik ve 13 yılda ev sahipliği yaptığımız 659 arsıulusal spor organizasyonuyla bu bölgede da rüşdümüzü kanıtlama ettiğimizi düşünüyorum. Erzurum'dan Antalya'ya, Trabzon'dan Mersin'e derece sağlam baş döndürücü şehrimiz, bu mevzuda ehemmiyetli deneyim ve tesislere cemaat oldu. Bundan sonraları bizim düşüncesince olimpiyat konusu, sakıncasız olunuz, çabucak ortak formalitedir.'

Muhabir: Fikriye Susam Uyar, Mehmet Ali Derdiyok, Adem Koç, Hanife Sevinç, Etem Geylan, Adem Koç

Kaynak: AA