Yozgat'ta karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede yanlış tedavi sonucu kangren olan eli kesildiği iddia edilen 4 yaşındaki Meryem Üstüntaş'ın ailesi, Yozgat Devlet Hastanesi ve bazı hastane personeli hakkında "ihmalleri bulunduğu" gerekçesiyle yaptıkları suç duyurusuna Yozgat Cumhuriyet Savcılığı'nın "takipsizlik" kararı vermesine itiraz etti. Anne, çocuğunun "Kolum tekrar çıkacak mı?" diye sorduğunu belirterek karara isyan etti.


Ailenin avukatı Emel Özbek, ailenin evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 9 Şubat'ta karın ağrısı şikayetiyle götürüldüğü Yozgat Devlet Hastanesinde serum uygulanan Meryem Üstüntaş'ın, sağ elinin sevk edildiği Ankara İbni Sina Hastanesinde kesildiğini anımsattı.

Meryem'in elinin kesilmesi üzerine ailenin, olayın yaşandığı Yozgat Devlet Hastanesi ve o gece çalışan hastane personeli hakkında, kızlarının elinin kesilmesinden sorumlu oldukları gerekçesiyle şikayetçi olduğunu anlatan Özbek, suç duyurusuna Yozgat Cumhuriyet Savcılığı'nın "takipsizlik" kararı verdiğini söyledi.

Savcılığın takipsizlik kararına itiraz ederek, bugün, Yozgat Sulh Ceza Mahkemesine yeniden şikayet dilekçesi verdiklerini belirten Özbek, şunları kaydetti: "Ancak adli tıp ve yargıdan, 'Evet bir komplikasyon oluştu ancak kusurlu yok' cevabı geliyor. Madem kusurlu yok, çocuğun kolu nerede? Bu çocuğun kolu durduk yere kesilmedi. Biz kusurluların ceza almasını istiyoruz. Olayın olduğu gün hemşirelerden bazıları telefonlarıyla oynuyormuş, kimisi çay içiyormuş. Defalarca çağrılmalarına rağmen kontrol etmeye gelmemişler. Burada bir komplikasyon değil, bir hekim hatası var. Burada açık bir ihmal var. Ancak bunun bugün görmezden gelinmesi yarın öbür gün hepimizin başına gelebilecek bir sıkıntıya neden olacak. O yüzden biz savcılık kararına itirazımızı yapacağız. Aksi halde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar bu işi götüreceğiz."

"Kolum tekrar çıkacak mı diye soruyor"

Anne Solmaz Üstüntaş ise kızının kolu kesildikten sonra kendileriyle ilgilenen kimsenin olmadığını kaydetti.

Çocuğunun şu anda mağdur olduğunu anlatan anne Üstüntaş, şöyle konuştu: "Ben çocuğumun elini istiyorum, başka bir şey istemiyorum. Çocuğumun geleceği karardı. Biz hiç mahkemeye çağrılmadık. Mahkemeye vermiştik, savcılıktan 'ret' cevabı geldi. Şu anda şok olmuş durumdayız. Çocuğumun eli kesildi, hemşireler suçlu olmasına rağmen görevlerinin başındalar. Ben sadece çocuğumun elini istiyorum. Çocuğum yatıyor kalkıyor, 'Anne elim oynamıyor, parmaklarım oynamıyor, elim tekrar ne zaman çıkacak' diye soruyor. Şu anda psikolojisi tamamen bozulmuş durumda. Bu işin sorumluları cezalarını çeksin ben başka bir şey istemiyorum. Benim ciğerim yandı başka annelerin ciğeri yanmasın."

Olay

9 Şubat 2015'te karın ağrısı şikayetiyle götürüldüğü hastanede serum uygulanan Meryem Üstüntaş'ın sağ eli sevk edildiği Ankara İbni Sina Hastanesi'nde kesilmiş, Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yanlış tedavi iddialarıyla ilgili soruşturma başlatmıştı.


CNN Türk