Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), sabık sene toplamda 20 bilyon 292 milyon teklik masraf yaparken, kuruluşun sorumluluğunda mevcut yolları kullanan araçlardan ve köprü-otoyol gelirlerinden sağlanan vergiler, 56 bilyon 884 milyon liraya ulaştı.

KGM verilerine göre, bahis konusu yapılış 2015'te bütçe gelirlerine ehemmiyetli ulama sağladı. Bu kapsamda KGM'nin sorumluluğundaki karayolu ağının millî ekonomik duruma katkıları, vasıtaların benzin, mazot ve LPG üstünden ödediği hususi Tüketim Vergisi (ÖTV), Katma Değer Vergisi (KDV), motorlu taşıtlara bağlı ÖTV ve Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ile güreşçi köprüsü ve otoban gelirlerinden tahsil edilen KDV'den oluştu.

Motorlu taşıtlara bağlı ÖTV 17 bilyon 25 milyon olurken, tüketilen yakıttan tahsil edilen ÖTV 24 bilyon liraya yaklaştı. Tüketilen yakıttan tahsil edilen KDV ise sabık sene 6 bilyon 777 milyon lira, MTV 8 bilyon 948 milyon teklik oldu. Otoyol ve köprülerden elde edilmiş gelirin KDV'si 158 milyon lirayı geçti. Bu rakamlar toplandığında karayolları, sabık sene 56 bilyon 884 milyon teklik bağış geliri sağladı.

Kaynak: AA