Karar Almakta Zorlandığınız Anlarda Hayatınızı Kolaylaştıracak 8 Öneri

Hepimizin ortak yönü istesek de istemesek de her gün bir şeylere karar vermemiz. Kararlar hayatımızın büyük bir parçası ve çoğu zaman doğru kararı seçmekte zorlanıyoruz. Mükemmeliyetçilik huyumuz ve dikkat dağıtan şeyler devreye giriyor ve ne zaman kararımızdan pişmanlık duysak acaba daha iyi bir karar versek nasıl olurdu diye düşünmekten kendimizi alamıyoruz.

Eğer bunlar size tanıdık geliyorsa, endişeye kapılmayın. Bazen yapmamız gereken tek şey o kararı verip, yapabileceğimizin en iyisini yapmak ama yine de kararsızlığınız sıklaştıysa buyurun size hayatınızı kolaylaştıracak öneriler.

1. Çok fazla irdelemeyin

Karar Almakta Zorlandığınız Anlarda  Karar Almakta Zorlandığınız Anlarda  Karar Almakta Zorlandığınız Anlarda  Karar Almakta Zorlandığınız Anlarda  Karar Almakta Zorlandığınız Anlarda  Karar Almakta Zorlandığınız Anlarda  Karar Almakta Zorlandığınız Anlarda  Karar Almakta Zorlandığınız Anlarda  Karar Almakta Zorlandığınız Anlarda  Karar Almakta Zorlandığınız Anlarda  Karar Almakta Zorlandığınız Anlarda   Karar Almakta Zorlandığınız Anlarda Karar Almakta Zorlandığınız Anlarda Hayatınızı Kolaylaştıracak 8 Öneri overthinking
Çoğu insan günlük işler için verilen kararları bile irdeleme eylemindedir. Sıklıkla ne giyeceğimizi, o öğün ne yiyeceğimizi ya da birini arayıp aramama fikrini düşünmekle zaman kaybederiz.
Böyle durumlarda yanlış karar olmaz, o yüzden kararınızı verin! Beyninizin analiz edip başka senaryolar bulmasına izin vermeden harekete geçin.

2. Bazı kararları otomatiğe alın

telefona-dokunan-parmak Karar Almakta Zorlandığınız Anlarda Karar Almakta Zorlandığınız Anlarda Hayatınızı Kolaylaştıracak 8 Öneri telefona dokunan parmak
Küçük ya da büyük her karar verişinizde düşünme kapasitenizden harcıyorsunuz ve inanın bu sınırlı bir kaynak. İşte tam olarak bu yüzden çoğu insan akşam saatlerinde sağlıksız ve verimsiz aktivitelere kapılır çünkü artık doğru karar verme kapasitesini harcamıştır.
Bunu yenmenin en kolay yolu bazı günlük kararları otomatiğe almaktır. Örnek olarak her gün aynı kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği yeme ya da haftalık iyi hazırlanmış bir yemek planı bunlara her gün karar vermekten daha kolaydır. Albert Einstein boşuna aynı kıyafetlerden onlarca satın almadı : )

3. Sonuçlara karşı pozitif olun

el-kaldıran-köpek Karar Almakta Zorlandığınız Anlarda Karar Almakta Zorlandığınız Anlarda Hayatınızı Kolaylaştıracak 8 Öneri el kald C4 B1ran ko CC 88pek
Ne seçerseniz seçin hala en iyisini yapabilirsiniz. Hayatı nasıl idare ettiğimiz bize bağlıdır. O yüzden pozitif olun. Bilin ki siz o anki en iyiyi yaptınız ve bu yüzden hiçbir kararınızdan pişmanlık duymayın.

4. Hatalarınızdan ders çıkarın

yanlış-köprü Karar Almakta Zorlandığınız Anlarda Karar Almakta Zorlandığınız Anlarda Hayatınızı Kolaylaştıracak 8 Öneri yanl C4 B1s CC A7 ko CC 88pru CC 88
Tecrübe en iyi kendi hatalarımızdan çıkar. Ne yapmayacağımızı bilerek hareket etmek bir çok şeyi kolaylaştırır. Yanlış kararlardan sonra üzülmeyin, kişisel algılamayın. Sadece aynısı bir daha yapmama kararı alın.

5. Kararlarınız hedeflerinizle uyumlu olsun

sigara-dumanı-paylaşımı Karar Almakta Zorlandığınız Anlarda Karar Almakta Zorlandığınız Anlarda Hayatınızı Kolaylaştıracak 8 Öneri sigara duman C4 B1 paylas CC A7 C4 B1m C4 B1
Hedef odaklı insanlar daha kararlıdır, bu yüzden ne istediklerini ne istemediklerini daha çabuk anlarlar ve bunu kendilerine her gün hatırlatırlar. Belli hayal ve hedefleriniz olsun, bunlar yanlış bile olsa dersinizi alıp yine faydalı olur. Hedeflerinizi yazın ve ne yapmanız gerektiğini nasıl yapmanız gerektiğini düşünün.
Bu şekilde ne zaman karşınıza bir engel çıksa hedefinizi hatırlayıp size uygun kararı verebilirsiniz.

6. İçgüdülerinize güvenin

yeri-kazan-köpek Karar Almakta Zorlandığınız Anlarda Karar Almakta Zorlandığınız Anlarda Hayatınızı Kolaylaştıracak 8 Öneri yeri kazan ko CC 88pek
Çoğu zaman insanlar kararlarınıza karışmaya, gerçekten istediğiniz bir şeyi yaptırmamaya ya da istemediğiniz bir şeyi yaptırmamaya çalışır. Sizi çok sevse de iyiliğinizi düşünse de onlara izin vermeyin. Bu hayat sizin kendi başınıza yürüyeceğiniz bir yol ve bu yüzden en iyi kararı siz verebilirsiniz.
Kendi fikirlerinize her zaman başkalarının fikirlerinden ve gerçeklerinden daha çok güvenin. Bir işaret beklemek ya da başkasının fikrini almak yerine kendinizi daha iyi tanıyın ve kendinize sorun zaten sorunun cevabını biliyorsunuz.

7. Kendinize güvenin

steve-mcqueen Karar Almakta Zorlandığınız Anlarda Karar Almakta Zorlandığınız Anlarda Hayatınızı Kolaylaştıracak 8 Öneri steve mcqueen
Özgüven çok büyük bir güçtür ve bir çok sorunu çözmeye yardım eder. Özgüvenli insan yeteneklerini bilir ve bu da onu gereksiz şüphelerden uzak tutar. Başarı için ne yapması gerektiğini buna nelerin mal olacağını bilir ve başarısız olsa bile yeniden dener. Bu güven onu daha kararlı olmaya iter. Kendinize güvenin ve başarın.

8. Seçici olun

takım-elbiseli-adam Karar Almakta Zorlandığınız Anlarda Karar Almakta Zorlandığınız Anlarda Hayatınızı Kolaylaştıracak 8 Öneri tak C4 B1m elbiseli adam
Hepimiz bilmeliyiz ki her şeye sahip olamayız ve gerekte yok. Bazı insanlar aynı anda sahip olacakları her şeyi isterler ama hayat bu şekilde işlemez. Zamanımız ve konsantrasyonumuz sınırlı bu yüzden seçici olmalıyız ve işimize yaramayan bizi yoracak şeylere enerji harcamamalıyız.

Sizin için önemli olanı seçin, o an size doğru gelene oynayın bu şekilde doğru kararlar vermeye başlayacak ve sonuçlardan pişmanlık duymayacaksınız. Bu sizin hayatınız, en iyiyi siz bilirsiniz.

Kaynak: http://listelist.com/karar-almak/