Enerji özelleştirmelerinde ortağı Mehmet Kazancı ile birlikte 6 milyar dolarlık ihaleye imza atan Çukurova Grubu'nun patronu Mehmet Emin Karamehmet haciz kıskacında. Geçtiğimiz hafta cuma günü Beşiktaş Vergi Dairesi'nin 1 milyar 250 milyon liralık vergi borcu tebliğ edilen ve bu yüzden Turkcell'deki hisselerine ihtiyati haciz uygulanan Karamehmet'e dün de Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı'ndan 450 milyon liralık ikinci bir vergi cezası daha gönderildi. Turkcell'e gönderilen tebligatta, Çukurova'nın 450 milyon liralık vergi borcundan dolayı grubun Turkcell'deki hisseleri üzerine ek haciz işlemi yapılması istendi. Böylece son üç gün içinde Mehmet Emin Karamehmet'in sahibi olduğu Çukurova Grubu'na çıkartılan vergi borcunun tutarı 1.7 milyar lirayı buldu.

2.8 MİLYARLIK HİSSESİ VAR
Maliye son iki tebligatıyla Çukurova Grubu'nun Turkcell'deki hisseleri üzerine 1.7 milyar liralık haciz koydurdu. Bu rakam, Turkcell'in yüzde 13.8 hissesini elinde bulunduran Çukurova Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet'in şirketteki payının yüzde 61'ini buluyor. Piyasa değeri dün itibarıyla 20 milyar 152 milyon lira (12.7 milyar dolar) olan Turkcell'de Karamehmet'in sahip olduğu hisselerin tutarı 2.78 milyar lirayı buluyor.

Planı halka açmak Digiturk'ü
VERGİ borçları nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Mehmet Emin Karamehmet'in yeni bir kurtuluş planı var. Yeni bir gelir kaynağı yaratmak için Digiturk'ün ortaklarından Çukurova Holding ve Providence Equity Partners'ın şirketin halka arzını değerlendirdikleri bildirildi. Digiturk, 2007'de 550 milyon dolarlık bir halka arz için çalışmalara başlamış, fakat küresel krizle birlikte çalışmalar rafa kaldırılmıştı.

Düğüm haftaya çözülecek
MEHMET Emin Karamehmet ile Mehmet Kazancı ortaklığındaki MMEKA'nın elektrik dağıtım bölgelerini devralması için geri sayım başladı. Devir tarihi olan 31 Mayıs için iki haftadan az bir süre kaldı. Kazancı'nın "Mehmet Emin Karamehmet hatalarını düzeltirse, kendi başına yürüyebilir" açıklamasının ardından ortaklar bu hafta çözüm için tekrar pazarlık masasına oturacak. Kulislerde konuşulanlar Karamehmet'in elektrik ihalelerinde tek başına yürümeye devam etmek istediği yönünde.


Sabah