KARAMAN

Karaman Valiliğinden, kentteki bebek istismarıyla ilişik 'Karaman Valisi'nin 5 ay önceki okullarda acayip şeyler olmakta niteleyerek yöntemince uyarıldığı ortaya çıktı' biçiminde kimi genel ağ sitelerinde toprak alan iddiaların hakikatı yansıtmadığı bildirildi.

Valilikten meydana getirilen mukayyet açıklamada, Türk Eğitim-Sen Karaman Şubesi Başkanı Ziya Hotamışlı'nın 'Çocuklara istismarda bulunmuş yer aldığı gelecek sürülen M.B'nin okulu üzerine 5 ay önceki savcılığa kabahat duyurusunda bulunduğu, bire müşterek tarihlerde Karaman İl Milli Eğitim Müdürü ile Karaman Valisi'ne de namzet adına başvurma ettiği' yönündeki demecine 'sözcü.com' ünlü genel ağ sitesinde toprak verildiği belirtildi.

Söz konusu tarihte Cumhuriyet Başsavcılığına meydana getirilen kabahat duyurusunun çabucak sendika panosu ile ilişik yer aldığı vurgulanan açıklamada, 'Şube Başkanı Ziya Hotamışlı'nın, basına meydana getirdiği açıklamalar, çelişkiler içermektedir. Söz konusu röportajda güzeşte ifadelerin esasen müşterek isnat ve müsvedde kampanyası yer aldığı anlaşılmaktadır.' denildi.

Açıklama, şunlar kaydedildi:

'Yaşanan fenomen ne denli bitik ve biçimsiz ise kıygın bebek ve ailelerini düşünmeden, duygudaşlık kurmadan, mevzuları sömürme eylemek suretiyle, getirim sağlamaya çalışmanın da müşterek o denli bitik ve biçimsiz bulunduğunu değerlendiriyor; hakeza kırılan müşterek mevzuda matbuat ve ilgilileri mesul davranmaya çağırma ediyoruz.'

Muhabir: Mehmet Çetin

Kaynak: AA