KARAMAN

Karaman Valiliğinden, birlikte dershane öğretmeninin birtakım öğrencilere müteveccih istismarda bulunmuş olduğu iddialarına ilişkin, 'Yürütülen sormaca ve kovuşturmalar neticesinde, olayın tamamen ortaya çıkarılacağı, suçun sübut bulması biçiminde suçlunun doğruluk etmiş olduğu adli ve yönetsel cezaları alacağı dair kimsenin tereddüdü bulunmamalıdır' açıklamasında bulunuldu.

Yazılı açıklamada, 10 çocuğa müteveccih eşeysel istismar iddialarıyla ilişik Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturmanın başlatılmış olduğu ve sormaca kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünde memur hoca M.B'nin 5 Mart'ta tutuklandığı hatırlatıldı.

Konunun Karaman Cumhuriyet Başsavcılığınca 7 Mart'ta bağlanmış şekilde Valiliğe geçiş ettirilmesi üstüne elden M.B. kendince görevden tenkil işlemi uygulanıp, düzen bağı soruşturması düşüncesince 2 müfettişin görevlendirildiği tamlanan açıklamada, 'Soruşturma 5 devir içinde tamamlanarak, düzen bağı sormaca tutanağı ve ekleri, Valiliğimizce gereğinin ölçüm ve ifası düşüncesince 11 Mart'ta Milli Eğitim Bakanlığına geçiş ettirilmiştir' ifadesine arazi verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Kayıtların tetkikinde olayın şüphelisi M.B'nin, Karaman İmam Hatip Okulu, İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (KAİMDER), gene Vakıflar Bölge Müdürlüğünden tahsil edilen bilgiye uyarınca de Ensar Vakfı üyesi bulunmadığı anlaşılmıştır.

Ayrıca ismi sabık vakıf ve topluluk hesabına ilimizde küşade birlikte iklim bulunmamaktadır. Bilindiği üzere birtakım matbuat neşriyat organlarında arazi meydan haberlerde kusur ve aldatıcı bilgilerin verildiğinin belirleme olunması üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığınca mevzuyla ilişik matbuat açıklamaları yapılmıştır.

Yürütülen sormaca ve kovuşturmalar neticesinde, olayın tamamen ortaya çıkarılacağı, suçun sübut bulması biçiminde suçlunun doğruluk etmiş olduğu adli ve yönetsel cezaları alacağı dair kimsenin tereddüdü bulunmamalıdır.'

Muhabir: Mehmet Çetin

Kaynak: AA