Karaman'da kimi öğrencilere cinsel istismarda bulunmuş olduğu iddiasıyla kendince dava oluşturulan ve öğretmenlikten atık M.B'nin, emektar iş noktayı komşusu M.T'nin, 'O devir jandarma bu işi çözebilse bu bir hale gelmezdi' şeklindeki sözlerinin matbuat neşriyat organlarında arazi alması üzerinde cumhuriyet savcısı, soruşturmanın genişletilmesine değişmeyen verdi.

Eski komşunun ifadesi alınacak

Cumhuriyet Savcısı Ünlü, haberin matbuat organlarında arazi almasının arkası sıra manşet kuvvetlerinden M.B'nin emektar komşusu M.T'nin ifadesinin alınmasını istedi.

Görevini boşlama edenler kendince anket genişletildi

4483 Sayılı kanun kapsamında, Ayrancı'da meydana geldiği encam sürülen vakayla ilgili, amme personellerinden vazifesini boşlama edenler kendince soruşturmanın genişletilmesine değişmeyen verici Cumhuriyet Savcısı Ünlü'nün, manşet kuvvetleri kabilinden hazırlanacak dosyanın namına ulaşmasından sonradan soruşturmayı derinleştireceği ve mevzunun araştırılması düşüncesince ilişik kurumlara resmi kır yazacağı öğrenildi.

Karaman'da eşeysel sömürme iddiasıyla kendince sorun oluşturulan M.B'nin emektar komşusu M.T, mevzuya bağlı açıklamasında, 'O devir jandarma bu işi çözebilse bu bir hale gelmezdi. İçim yandı.' demişti. M.T, ilçede evlatları daima aracıyla gezdiren M.B'den şüphelendiğini, şahıstan satın almış olduğu bilgisayarda yakışıksız yayınlar çıkması üzerinde hali İlçe Jandarma Komutanına yavuklu şekilde bildirdiğini belirtmişti.

Kaynak: AA