Eğitim-İş, Eğitim-Sen, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği temsilcileri ve üyeleri, bugün Cumhuriyet Parkı'nda bir araya gelip, vakıf ve derneklere ait evlerde barınan 10 çocuğa, cinsel istismara uğramasına tepki gösterdi. Olayda adı geçen dernek ve vakıflara da tepki gösteren grup, istismara uğrayan çocukların sahipsiz olmadığını belirtti. Grup adına açıklama yapan Eğitim Sen Başkanı Derya Kart, şunları söyledi:
'Bu olaylar bu raddeye gelinceye kadar birilerinin neden görmediğini merak ediyoruz. Birileri zamanla bir şeyleri kapatma telaşına düşmüş müdür? Bazı eğitimcilerin ilgilendiğini söyleyen mekanlar, gerekli duyarlılık içerisinde denetlenmiş midir ? Denetlendi ise bu durum nedir? Bu yaşananlar sözüm ona yoksul aile çocuklarına yardım amaçlı kurulduğu iddia edilen ancak daha çok siyasi ve dini istismar etmek üzere faaliyet gösteren bazı dernek ve vakıfların, öğrencilere yardım adı altında yurtlar açarak, buralarda öğrencileri, kendi amaçları doğrultusunda yetiştirmek istemeleri sonucudur.'

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu tip dernek ve vakıflara destek verdiğini belirten Kart, 'Bugün terör örgütü olarak haklarında davalar açılan cemaatin 'ışık evleri' adı altında yurtlar, evler açarak, körpecik beyinleri yıkaması sonucu yaşananlarda olduğu gibi gelinen noktada konunun ne kadar tehlikeli, ne kadar vahim olduğunu göstermektedir. Bu gibi kurumlara Milli Eğitim Bakanlığı’nca açıktan destek verilmesi, hatta bizzat buna benzer vakıf, dernek ve cemaat tarikat yurtlarına bu çocukların yerleştirilmesi ve oralarda belirli amaçlara hizmet için yetiştirilmesine göz yumulması, yapılan çalışmalara katkı sunulması artık gizli olmaktan çıkmış tüm kamuoyunun gözleri önünde cereyan eder duruma gelmiştir' dedi.

Kaynak: DHA