ARTVİN

Sonbaharın yavaş yavaş kendisini hissettirmeye başladığı Doğu Karadeniz'de ziyaretçiler Artvin'in Borçka ilçesinde Karagöl'ü ziyaret etmeye başladı.

Doğası ve sonbahardaki renk cümbüşüyle görenleri adeta büyüleyen Karagöl, henüz tam olarak sonbaharın kendini tam hissettirmemesine rağmen sıcak ve açık havayı fırsat bilen ilk ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

İzmirli Emine Tamay, "Geldiğimiz zaman böyle bir manzarayla karşılaşacağımızı bilmiyordum. Çok büyüleyici, huzur verici, yani eşsiz bir doğa harikası. İyi ki gelmişiz. Burası adeta bir yeryüzü cenneti." dedi.

İstanbul’dan gelen Hatice Karakan, "Karagöl dağlarla, ormanla, ağaçlarla ve güzel kayıklarla ayrı bir güzellik. Geçen geldiğimde sadece doğayı çekmiştik ama şimdi kayıklarla birlikte daha bir resmin dansı şeklinde olmuş." değerlendirmesinde bulundu.

Trabzon’dan gelen Nuray Usta da Karagöl'ün doğa harikası bir yer olduğunu kaydetti.

Gelin ve damatlar dış mekan için tercih ediyor

Filiz-Sinan Eksilmez çifti de düğün fotoğraflarının çekilmesi için Karagöl'e geldiklerini aktararak, "Bu mutlu günümüzü ölümsüzleştirmek için burasını seçtik." dedi.

Amatör fotoğrafçı Yüksel Dağlaroğlu da 10-15 gün sonra bölgenin sapsarı bir renge bürüneceğini kaydederek, "Kartpostallara benzeyen ve doğal güzelliklerini görmek için nasip olursa tekrar geleceğim. Ama bugün geldim yine çok güzel. Yine insanlar çok kalabalık. Manzara güzel, ortam güzel, hava güzel." değerlendirmesinde bulundu.

Karagöl'ün sonbahar mevsimindeki güzelliğini görmek için Hatay’dan iki aile olarak yöreye geldiklerini anlatan Nimet Yanar, "O kadar güzel bir tabiat var ki burada özellikle ormandaki o renk cümbüşü insanı sarhoş etmekte. Yani bunu Türkiye’nin bir başka yerinde göreceğimi zannetmiyorum." sözlerine yer verdi.

Ordu’dan gelen Nigar Memişoğlu da dileklerinin bu görüntünün, doğanın bozulmaması olduğunu vurguladı.

Karagöl

Türkiye'nin saklı cennetlerinden biri olarak gösterilen Karagöl, yöredeki diğer bazı göller gibi 1800'lü yılların başında meydana gelen heyelanda küçük bir derenin önünün toprak kütlesiyle kapanması sonucu oluştu.

İlçe merkezine 27 kilometre mesafedeki göl ile çevresindeki vadiler ve yaylalarda sonbaharda ortaya çıkan renk cümbüşü, şehrin ve iş yaşantısının stresinden uzaklaşıp, doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenler ile fotoğraf tutkunlarını yöreye çekiyor.

Kaynak: AA