ORDU

Birleşmiş Milletler (BM) Ekonomik ve Sosyal Konseyi işbirliğiyle Karadeniz Kadınları Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ve Fransa Tarım Bakanlığı'nın başlatmış olduğu kırsalda canlı hanımlara müteveccih içtimai kalkınma projesinde tayyareci il bulunan Ordu'da, 50 çiftçi kadın eğitim görmeye başladı.

Karadeniz Kadınları Sürdürülebilir Kalkınma Derneği'nin, Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Altınordu Belediyesi, Fransa Büyükelçiliği, Fransa Tarım Bakanlığı ve Bahçeşehir Üniversitesi ile kolektif başlatmış olduğu kırsalda canlı hanımlara müteveccih içtimai kalkınma projesinin lansman toplantısı yapıldı.

Toplantının peşi sıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü çeşidinden belirlenen cemiyet üyesi 50 kadın çiftçi, yetişek görmeye başladı.

'Birçok yerde Karadeniz hanımı evini geçindirir ve habbe yükünü çeker'

Bir kolejin derinti salonundaki izlence sonra gazetecilere izah özne Vali İrfan Balkanlıoğlu, Karadeniz hanımının cefakar olduğuna dikkati çekerek, 'Birçok yerde Karadeniz hanımı evini geçindirir ve habbe yükünü çeker' dedi.

Vali Balkanlıoğlu, plan sebebiyle Karadenizli bayanların Fransa'ya basamak grado orada da kimi olanakları müşahede şansı elde edeceklerini belirterek, 'Bu genişliğinde efor ve himmet yayınlayan kadınlarımızın ilişik kıymeti yüksek, pazarlanabilir müşterek kol zirai materyalleri üretip pazarlayabilirler. Bu mevzuda yetişek almaları sonuç etap yararlı olacaktır. Böylelikle hem kendilerine hem eş bütçelerine aşırı hâlâ müşterek tomar katkıda bulunabilirler. Sağolsun, Doç. Dr. Naciye Selin Şenocak Fransa Tarım Bakanlığı ve Büyükelçiğinden uzmanları Ordu'ya getirdi. Onlardan da dayanak noktası aldı. Böyle müşterek adım Fransa'da da elleme karşılandı. Çok dobra müşterek proje. Bu plan Karadenizli çiftçi hanımlarımız düşüncesince aşırı iri müşterek fırsat' niteleyerek konuştu.

Amaçlarının hanımlara yararlı olabilmek bulunduğunu vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, 'Bu mevzuda 50 kadın çiftçi yetişek görmeye başladı. Bu faaliyetlerinden çevre her insana aşırı teşekkürname ediyorum. İnşallah aşırı çelimsiz sürede projenin yansımalarını daim beraberce göreceğiz' ifadesini kullandı.

Muhabir: Hayati Akçay

Kaynak: AA