Sakarya'nın Karasu ilçesine inşa edilen "Karasu Atıksu Arıtma Tesisi" sayesinde bölgeden Karadeniz'e atıksu dökülmesi engellenecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesince 16 milyon liraya mal edilen ve ileri teknolojiye sahip arıtma tesislerinde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehrin altyapı ve içmesuyu geleceğini garanti altına almak için 16 ilçede çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinin (SASKİ) il genelindeki yatırımlarının 500 milyon lirayı aştığını belirten Toçoğlu, "Şehrimizin kuzey ve güney bölgelerine son derece modern ve en ileri teknolojiye sahip atıksu arıtma tesisleri inşa etmek adına çalışmalara başlamıştık. Ne mutlu ki hem Geyve Atıksu Arıtma Tesisi’nin hem de Karasu Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşasını tamamladık. Karasu’ya yaklaşık 16 milyonluk yatırımla 35 bin metrekare alan üzerinde dev bir tesis inşa ettik. Artık ilçemizin tüm atıksuları bu tesiste arıtılarak deşarj ediliyor. Artık Karadeniz’e bölgeden atıksu karışmıyor." ifadesini kullandı.

Toçoğlu, arıtma tesisiyle Karasu'da yılların sorunu olan atıksu konusu kesin bir şekilde çözüldüğünü dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bundan böyle Karadeniz'e atıksu karışmayacak. Karasu'ya kazandırdığımız son derece modern ve en ileri teknolojiye sahip atıksu arıtma tesisiyle ilçemizin doğal güzellikleri de korunmuş olacak. Her yıl on binlerce insanımızın misafir olduğu ilde su konusunda hiçbir sorun yaşanmayacak. İnşa ettiğimiz yeni arıtma tesisleri de inşallah yeni 'Mavi Bayrak'ları da beraberinde getirecek."

Kaynak: AA