Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne eklenmek az daha ABD'nin başkenti Washington'a hareketi önceleri Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin, ilkin terörizme gönül rahatlığı savaşım kazanmak az daha değme bölgede içtenlikli ve etraflıca müşterek arsıulusal iş birliğinin savunucusu bulunduğunu anlatım fail Erdoğan, 'Bu zirvede de hassaten Paris, Ankara, İstanbul, Brüksel ve Lahor'da meydana gelen yıldırı eylemleri karşısında bundan sonra terörle mücadelede içtenlikli teşrikimesai yapılması icap ettiğini vurgulayacağız. Bu mevzuda hamle atmakta geç kaldığımız değme gündüz ülkelerimize müteveccih yıldırı belasının henüz da büyümesi demektir. Türkiye adına teşrikimesai eksikliğinden meydana gelen sebepler zımnında henüz müşterek tomar değer ödemeye tahammülümüz kalmadı.' dedi.

'Üst dozaj görüşmelerimiz olacak'

Washington'da bulunacağı müddet zarfında türlü fevk dozaj görüşmeler gerçekleştireceğine ayraç fail Erdoğan, şu biçimde konuştu:

'Ülkelerin liderleriyle düet görüşmeler yapacağımız gibi, iş dünyasıyla orada açık şümullü görüşmelerimiz olabileceği kabil müşterek de başkaca ters şümullü lazım ABD'nin aşırı aşkın ati mevrut yatırımcıları lazım devletimizde lazım ABD'de, değişik ülkelerde, onlarla da başkaca ters şümullü müşterek toplantımız olacak. Akademik çevrelerle görüşmelerimiz var, matbuat ve kanma önderleriyle de müşterek araya gelmiş şekilde sonuç çağda yaşanmış olan ehemmiyetli gelişimleri kıymetlendirme fırsatımız olacak.'

'Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi en manalı yanıt olacak'

Erdoğan, Amerika ziyareti kapsamında açılışını gerçekleştireceği Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nin ehemmiyetli müşterek gösteriş üstleneceğine inandığını bilirdi.

Merkezin, bölgedeki Müslümanların beraberinde değişik liberalizm ve firez gruplarını da toplayacağına inandığını vurgulayan Erdoğan, 'Bu merkez, yükselen İslam karşıtlığı ve ecnebi düşmanlığına en manalı yanıt olacaktır. Merkezin başkaca kültürlerarası teşrikimesai ve uzlaşma açısından ehemmiyetli müşterek işlev üstleneceğine inanıyorum.' dedi.

'DAEŞ'e müteveccih proses henüz değişik müşterek biçimde bitmeme edecek'

Erdoğan, Başika'da müşterek askerin martir edilmesinin doğrudan ardından, en başlıca biçimde yanıt verilip ücretinin ödetildiğini bildirdi.

Koalisyon güçleri ile TSK unsurlarının bölgedeki DAEŞ noktalarını başlıca açıdan vurduğuna ayraç fail Erdoğan, laflarını şu biçimde sürdürdü:

'Bu proses bu aşamada artarak aşırı henüz değişik müşterek biçimde bitmeme edecektir. Oradaki potansiyel, lazım teknolojik gücümüz, tabanca gücümüz, cephane gücümüz bu iş düşüncesince yeterli olacaktır ve gerektiğinde iklim kuvvetlerimiz ortak yönetim hükûmeti kuvvetleriyle koordineli adına bu cins emek harcamaları da ferah ferah yürütebilecek konumdadır.'

'Kara paranın babaları orada'

Rıza Sarraf'ın ABD'de tutuklanmasına bağlı istifham üzerinde Erdoğan, şunları kaydetti:

'Bu özellik esasta ülkemizi ilişik müşterek özellik bulunmadığı kabil müşterek yağız servet ibra konusu mudur, değil midir bunun gerekçesini kazara hakeza müşterek kıymetlendirme yapmayı da akilane bulmuyorum fakat yağız paranın babaları orada duruyor. Pensilvanya'da duruyor. Burada duranlara acep oradaki izinli merciler rastgele müşterek yürütüm yaptılar mı?'

Kaynak: AA